JPMorgan: Avrupa Süper Ligi'ne destek vermemiz hataydı

JPMorgan: Avrupa Süper Ligi'ne destek vermemiz hataydı

Futbol kamuoyunu sarsan Avrupa Süper Lig projesine finansal destek sağlayan ABD'li banka JPMorgan, projenin çökmesi sonrasında sessizliğini bozdu. Banka konuyu yanlış değerlendirdiklerini itiraf etti.

A+A-

ABD'li banka JPMorgan, Avrupa Süper Ligi projesinin taraftarlar ve politikacıların karşı çıkması sonrasında çökmesini takiben projeyle ilgili sessizliğini bozdu.

Banka Avrupa Süper Ligi projesine katılacak takımları desteklemekten dolayı pişmanlık duyduklarını açıkladı. Açıklamada bu projenin futbol kamuoyunda nasıl algılanacağı ve nasıl bir etki yaratacağı konusunda yanlış değerlendirme yapıldığı belirtilirken, bu süreçten ders alınacağı ifade edildi.

Bloomberg HT'nin haberine göre JPMorgan projeye 4 milyar euro finansal destek verecekti.

12 dev kulüple yola çıkan projeden ilk çekilme kararı Manchester City'den geldi. Manchester City'yi diğer kulüpler de takip etti ve proje başlamadan dağılmış oldu.

Taraftar tepkisi kulüpleri geri adım attırdı

Kulüpleri Süper Lig adımından geri çekilmeye zorlayan taraftarlar ve futbolcuların tepkileri oldu. Liverpool takım kaptanı Jordan Henderson,Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bundan hoşlanmıyoruz ve olmasını istemiyoruz.” dedi. Diğer kulüplerdeki yüksek profilli oyuncular ve teknik direktörler de yeni ligin kurulmasına yönelik tepkilerini dile getirdi.

Rus oligark Roman Abramovich’in sahip olduğu Chelsea’de ise yüzlerce taraftar salı akşamki maç öncesi yeni lig kararını “Chelseamizi geri istiyoruz” tezahüratlarıyla Salı akşamı bir maçta yüzlerce taraftar protesto etmek için toplandı ve “Chelsea’mızı geri istiyoruz” sloganları attı.