JPMorgan Chase CEO'sunun 1970'ler korkusu

JPMorgan Chase CEO'sunun 1970'ler korkusu

JPMorgan Chase CEO'su Dimon, ABD Ekonomisi İçin 70'leri Hatırlatan Endişelerini Dile Getirdi

A+A-

JPMorgan Chase (JPM) CEO'su Jamie Dimon, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin 1970'lerin stagflasyonunu (yavaş büyüme ve yüksek enflasyon) anımsatabilecek zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek endişelerini dile getirdi.

Dimon, "Daha önce gördüğümüzden daha çok yetmişli yıllara benzemesinden endişe ediyorum" dedi.

Dimon, bu yılın başlarında hissedarlara yazdığı mektupta da piyasaların beklediğinden daha yüksek enflasyon ve faiz oranları risklerine dikkat çekmişti. Federal Rezerv de son aylarda yüksek enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükseltmeye başladı.

Jamie Dimon, Chairman and Chief Executive officer (CEO) of JPMorgan Chase & Co. (JPM) speaks to the Economic Club of New York in Manhattan in New York City, U.S., April 23, 2024. REUTERS/Mike Segar

Dimon, JPMorgan'ın %2'den %8'e ve hatta daha yüksek faiz oranlarına hazır olduğunu ve stagflasyonla da başa çıkabileceğini söyledi. Ancak, yükselen faiz oranlarının bankanın net faiz gelirinde düşüşe neden olduğunu da kabul etti.

Ekonomik endişelere ek olarak Dimon konuşmasında, Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar gibi jeopolitik gerilimlerin de emtia piyasalarını ve jeopolitik ilişkileri bozabileceğini vurguladı.

FILE - Pedestrians approach JPMorgan Chase headquarters on Dec. 29, 2023, in New York. JP Morgan reports earnings on Friday, April 12, 2024. (AP Photo/Peter Morgan, File)

Bununla birlikte Dimon, güçlü tüketici harcamaları, sağlam banka kredileri ve artan varlık fiyatları gibi faktörlere atıfta bulunarak ABD ekonomisinin dayanıklılığına dair iyimserliğini de koruduğunu söyledi.

Dimon, potansiyel bir hükümet görevi sorulduğunda ise seçim sürecine katılma konusundaki isteksizliğini yineleyerek kararsız kaldı.

JPMorgan'daki geleceğine gelince, Dimon bankada büyük bir miras bırakma ve ülkenin daha iyi hale gelmesine katkıda bulunma arzusunu dile getirdi. Dimon sözlerini "Gelecek için çok heyecanlıyım" diyerek tamamladı.

 

Bu haber toplam 809 defa okunmuştur
İlgili Haberler