JPMorgan. Kripto paralar bireyseller sattıkça düşüyor

JPMorgan. Kripto paralar bireyseller sattıkça düşüyor

JPMorgan: Bireysel Yatırımcılar Kripto Piyasalarındaki Satışların Başını Çekiyor

A+A-

Wall Street'in önde gelen finans kuruluşlarından JPMorgan yayınladığı bir raporda, kripto para piyasalarında son dönemde yaşanan satışların büyük oranda bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini belirtti. Banka, piyasalarda olumlu bir katalizörün olmaması ve bireysel yatırımcıların ilgisinin azalması nedeniyle kripto para piyasalarına yönelik temkinli tutumunu sürdürdüğünü açıkladı.

Rapora göre, Nisan ayında bireysel yatırımcılar, hem kripto para hem de hisse senedi piyasalarında satış yaptılar ve spot bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) çıkışlar yaşandı. JPMorgan analistlerince belirlenen üç ana engel; yüksek konumlandırma, altına oranla yüksek bitcoin fiyatları ve durgun kripto girişim sermayesi finansmanı piyasada hala etkili.

Bitcoin, Nisan ayında %16 değer kaybederek Haziran 2022'den bu yana en büyük aylık düşüşünü yaşadı. Bu düşüş sırasında, ABD merkezli spot bitcoin ETF'leri, piyasaya sürüldükleri 11 Ocak'tan bu yana en hızlı satış sürecini yaşadı. Toplamda 11 ETF, 563,7 milyon dolarlık net çıkışla tarihi bir düşüş kaydetti.

JPMorgan tarafından Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, kurumsal yatırımcıların genellikle emtia ticaret danışmanları (CTA'lar) gibi momentum tüccarları veya hem bitcoin hem de altında önceki pozisyonlardan kar sağlayan diğer niceliksel fonlar olduğunu belirtti. Ancak, vadeli işlemler piyasasında yapılan analizler, CTA'lar ve niceliksel fonlar haricindeki diğer kurumsal yatırımcıların daha sınırlı pozisyon azaltma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

JPMorgan'ın bu raporu, bireysel yatırımcıların piyasa hareketlerinde ne kadar belirleyici bir rol oynayabileceğini ve kurumsal yatırımcıların piyasalardaki hareketlere nasıl tepki verdiğini gözler önüne seriyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler