JPMorgan: Resesyon korkusunun azalması hisseleri yukarı taşıyor

JPMorgan: Resesyon korkusunun azalması hisseleri yukarı taşıyor

JPMorgan'ın yıldız stratejisti Marko Kolanovic’e göre hisse değerlemeleri “ekonomide iniş olmayacağı” inancını yansıtıyor.

A+A-

Büyük merkez bankalarının faiz artışlarına devam sinyali ve resesyon endişelerini göz ardı eden hisse senetleri piyasaları ralli yapmaya devam ediyor.

ABD’de S&P 500 bu yıl yüzde 19’un üzerinde yükseliş kaydetti ve yaklaşık 200 puan yükselmesi durumunda 2022 ayı piyasası kayıplarını tamamen silecek.

Kötümser stratejistler ise bu tablo karşısında uyarılarını sürdürüyor. JPMorgan Chase Stratejisti Marko Kolanovic’e göre engel tanımayan hisse rallisi, yatırımcıların büyümenin süreceğine ve küresel merkez bankalarının kısa sürede faiz indirim yapmasına inandığını gösteriyor.

Bunun bir hayal olduğunu belirten Kolanovic “Bu senaryoya şüpheli yaklaşmayı sürdürüyoruz. Kısıtlayıcı politikaların sürmesini ve bunun özel sektör kırılganlığını artırmasını bekliyoruz” dedi. Kolanovic hisse değerlemelerinin ekonomide “iniş olmayacağı” inancını yansıttığını belirtti.

ABD'de kredi koşulları sıkılaşıyor

Amerikan merkez bankası Fed yılın ikinci çeyreğinde bankaların kredilerde daha sıkı koşullar öne sürdüğünü ve krediye olan zayıf talebin devam ettiğini bildirdi.

Bankalarla gerçekleştirdiği anketi pazartesi günü yayımlayan Fed, orta ve büyük işletmelere yönelik ticari kredilerde koşulları sıkılaştıran bankaların oranının yüzde 50,8’e yükseldiğini belirtti. Bu oran ilk çeyrekte yüzde 46 seviyesindeydi.

Ticari kredilerde daha zayıf kredi talep edildiğini bildiren bankaların oranı yüzde 55,6’ten yüzde 51,6’ya düşse de devam eden talep zayıflığına işaret etti.

JPMorgan Ekonomisti Daniel Silver “Kredi standartlarında sıkılaştırma genel itibarıyla yoğunlaştı. Ancak tarihsel olarak bakıldığında bunun resesyonla sonuçlandığını söylemek zor. Yine de bu, ekonominin yavaşlayacağına dair bir işaret” yorumunu yaptı.

Fed üyelerinden Austan Goolsbee ise resesyona girilmeyeceği konusunda iyimser. Chicago Fed Başkanı Goolsbee ABD ekonomisinin, resesyona düşmeden enflasyonun indirildiği “altın bir patikada gözüktüğünü” belirtti. Goolsbee eylül faiz toplantısı için henüz karar vermediğini söyledi.

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
İlgili Haberler