Fed'in faiz politikasındaki belirsizliği altın fiyatlarını geri çekti

Fed'in faiz politikasındaki belirsizliği altın fiyatlarını geri çekti

Altın, ABD'de faiz patikasına dair belirsizliğin tahvil getirilerini yukarı taşımasıyla değer kaybetti.

A+A-

Altın, ABD ekonomik verilerinin Fed’in olası faiz patikasına ilişkin görünümünü etkilemesi sonrası tahvil getirilerinden gelen yeni baskıyla düşüşünü sürdürdü.

Spot altın ons başına 1.955 doların altını test etti. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.700 TL’nin altında.

ABD’de 10 yılık tahvillerin getirisi, ikinci çeyrek büyümesinin beklenmedik şekilde bir ivmeye işaret etmesine rağmen kritik enflasyon ve işgücü maliyetleri göstergelerinin soğuma işaretleri göstermesinin ardından yüzde 1 yükseldi.

Farklı yöne işaret eden veriler tahvil getirileri ve spot altında oynaklığa katkıda bulunurken iki varlık da bu ay yükseliş gösterdi.

Öte yandan swap yatırımcıları Çarşamba günü faiz aralığını yüzde 5,25 ila yüzde 5,5’lik bir hedef aralığına iten artış kararının Fed’in muhtemelen bu döngüdeki son artışı olacağını fiyatlıyor.

Çin tarafında ise tüketimi artırmak için yeni önlemler açıklanırken bu hamlenin dünyanın en büyük altın ithalatçısı olan ülkede altın alımlarını artırabileceği değerlendiriliyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler