JPMorgan seçim öncesi hisse tavsiyelerini değiştirdi

JPMorgan seçim öncesi hisse tavsiyelerini değiştirdi

JPMorgan'dan ABD seçimi öncesi yeni hisse tavsiyelerinde değişikliğe gitti

A+A-

JPMorgan stratejistleri ABD seçimlerinden bir gün önce teknoloji hisselerine yönelik tavsiyeleri 'nötr' seviyesine çekerken, banka hisselerinde alım tavsiyesi vermeye başladı.

JPMorgan stratejistleri, teknoloji hisseleri için yaklaşık 2 yıldır korudukları alım tavsiyesini ABD seçimlerinden bir gün önce nötr seviyesine düşürdü.

Mislav Matejka liderliğindeki stratejistler, Borsalara öncülük edecek sektörde değişiklik olacağını öngörürken, bankacılık sektörü hisselerinde alım tavsiyesi vermeye başladı.

Banka hisseleri genel piyasanın Avrupa’da yüzde 30, ABD’de yüzde 40 altında bir performans sergilerken, stratejistler özellikle de Euro Bölgesi bankalarının rekor düşük seviyelerdeki fiyat kazanç oranları ve devam edebilecek temettü ödemeleri göz önüne alındığında cazip değerlemelere sahip olduklarını belirtti.

Kuruma göre ABD seçim sonucu ne olursa olsun, belirsizliğin ortadan kalkması ve gündemin mali teşviklere kayması piyasalar için olumlu olacak. Seçimde oyların eşit olması veya seçim sonuçlarına itiraz edilmesinin risk iştahını düşüreceğini öngören stratejistler, Demokratların galip gelmesinin ilk aşamada satış baskısı yaratmasını ancak bu durumun hisse alımı için fırsat yaratacağını öngördü. Stratejistlere göre bu senaryoda, mali teşvik olasılığı artabilir, dolar düşebilir, ABD getiri eğrisi dikleşebilir, ticaret belirsizliği azalabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.