JPMorgan: Teknoloji devlerinin bilançosu hisse değerlendirmelerini netleştirecek

JPMorgan: Teknoloji devlerinin bilançosu hisse değerlendirmelerini netleştirecek

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, piyasaların seyrinin Big Tech şirketlerinin hisse senedi değerlemelerinin sürdürülebilir olup olmadığını belirleyeceğini söyledi.

A+A-

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic'e göre bu hafta, özellikle Big Tech şirketlerinin hisse senedi değerlemelerinin sürdürülebilir olup olmadığını belirlemede çok önemli olacak.

Kolanovic dün yayınladığı yatırımcı notunda, yatırımcıların Fed  yetkililerinin öngördüğünden daha erken gelecek faiz oranı indirimleri beklentisiyle kazanç büyümesi için önemli bir fiyatlandırma yaptıklarını belirtti.

Apple Inc., Microsoft Corp. ve Alphabet Inc. dahil olmak üzere toplam piyasa değeri 10 trilyon doların üzerinde olan beş büyük teknoloji şirketi bu hafta sonuçlarını açıklayacak.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu firmalar, S&P 500 Endeksi'ndeki Muhteşem Yedi büyüme şirketi olarak adlandırılan diğer üyelerle birlikte - Amazon.com Inc., Nvidia Corp., Meta Platforms Inc. ve Tesla Inc. - ileriye dönük fiyat-kazanç açısından endekse göre yaklaşık %34 prim taşıyor. Megakaplar aynı zamanda piyasanın geçtiğimiz yılki yükselişinin büyük kısmını da yönlendirdi.

"Piyasa dar, yoğun ve teknoloji odaklı kaldığı sürece, ABD'nin Euro bölgesine karşı üstünlük sağlaması muhtemeldir" diye yazan Kolanovic, konjonktürel değer yerine kaliteli büyüme tercihini koruyor ve ABD'yi Euro Bölgesine tercih ediyor.

Çarşamba günkü Fed kararı öncesinde JPMorgan'ın görüşü, merkez bankasının Haziran ayında faizleri düşürmeye başlayacağı ve bu yıldan sonra her toplantıda çeyrek puanlık bir indirim yapacağı yönünde.

Bununla birlikte Kolanovic, çekirdek enflasyonun 2024'ün ilk yarısında piyasanın öngördüğünden daha güçlü olacağını ve Ekim sonundan bu yana güçlü bir rallinin her ikisini de "pahalı değerleme bölgesine" itmesinin ardından büyük sermayeli hisse senetleri ve kredilerde düşük fiyatlandırılmış bir senaryo olduğunu söyledi.

Kolanovic, "Birkaç kötü enflasyon verisi hem tahvil hem de hisse senedi piyasalarını altüst edebilir, zira risk piyasaları yeniden daha yüksek bir 'sert iniş' olasılığını fiyatlamaya başlayabilir" dedi.

İlgili Haberler