Invesco Galaxy Bitcoin ETF'nin gider kesintisi oranı düşürüldü

Invesco Galaxy Bitcoin ETF'nin gider kesintisi oranı düşürüldü

Invesco ve Galaxy Asset Management ortaklaşa kurdukları spot Bitcoin ETF'i Invesco Galaxy Bitcoin'de gider kesintisi oranını düşürdüler.

A+A-

Invesco ve Galaxy Asset Management dün yaptıkları açıklamalarda, Invesco Galaxy Bitcoin ETF'nin (BTCO kısaltması) daha önce %0,39 olan nihai gider oranının %0,25 olarak uygulanacağını duyurdu. Fonun ücretlerinden ilk altı ay boyunca ya da 5 milyar dolarlık varlığa ulaşana kadar feragat edilecek.

Bu, ABD'li düzenleyicilerin bu ayın başlarında spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesine izin vermesinden önce bile ihraççıların maliyetlerini düşürmesiyle, yeni ortaya çıkan endüstrinin zaten kurulmuş olan ücret savaşındaki en son hamle. Sektörün ağır topları BlackRock Inc. ve Fidelity kabaca 4 milyar dolarlık birleşik yatırımcı girişiyle ya da toplam spot Bitcoin ETF girişlerinin kabaca %70'ini aldılar. Bu arada, BTCO şu ana kadar yaklaşık 283 milyon dolar ile beşinci sırada yer alıyor.

Pazartesi günkü ücret indirimine rağmen BTCO hala piyasadaki en ucuz spot Bitcoin ETF'si değil. Franklin Templeton'ın fonu, indirim sonrası %0,19'luk bir gider oranına sahip - spot-Bitcoin ETF'leri arasında en düşüğü.

İlgili Haberler