JPMorgan ve Goldman ABD hisse senetleri hakkında farklı düşünüyor: Köpük mü Ralli mi?

JPMorgan ve Goldman ABD hisse senetleri hakkında farklı düşünüyor: Köpük mü Ralli mi?

JPMorgan, ABD hisselerinde köpük oluştuğunu ve bir düzeltmeye yol açabileceğini savunurken Goldman Sachs, Big Tech'in yüksek değerlemelerinin temeller tarafından desteklendiğini ve riskli havanın haklı olduğunu düşünüyor.

A+A-

ABD hisse senetleri piyasası son zamanlarda yükseliş trendinde olsa da, JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Group gibi büyük bankalar bu trend hakkındaki görüşleri konusunda farklı görüşlere sahipler.

JPMorgan'ın baş piyasa stratejisti Marko Kolanovic, ABD hisse senetlerindeki ralli ve Bitcoin'in 60.000 doların üzerine hızlı yükselişini piyasada biriken köpüğün göstergesi olarak görüyor. Kolanovic, piyasanın "düşük volatilite ve köpük oluşumu ile" ilerlediğini belirtiyor.

Buna karşılık Goldman Sachs'tan David Kostin, Big Tech'in yüksek değerlemelerinin temeller tarafından desteklendiğini savunuyor. Kostin, riskli havanın haklı olduğunu düşünenler arasında yer alıyor. Goldman'dan Kostin, bu dönemin hisse senedi fiyatlarının aniden ve genellikle değerlerinin ötesinde hareket ettiği tarihteki diğer dönemlerden farklı olduğunu söylüyor.

 

İlgili Haberler