Kalzimir/ECB: Politikada sıkılaşmaktan başka çaremiz yok

Kalzimir/ECB: Politikada sıkılaşmaktan başka çaremiz yok

Avrupa Merkez Bankası (EBC) üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir yaptığı açıklamada politika sıkılaştırmaya devam etmenin izlenecek tek makul yol olduğunu söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, enflasyon risklerinin yukarı yönlü olmaya devam ettiği ortamda Temmuz ayında faizin bir kez daha artırılması gerektiğini söyledi. 

Kazimir, "Temmuz'da yeni bir faiz artırımı yapmaya ve faizi daha sınırlayıcı bölgeye taşıma ihtiyacımız var. Para politikasını sıkılaştırmaya devam etmek tek makul yol" dedi.

ECB Yönetim Konseyi içindeki muhafazakar üyeler arasında yer alan ve enflasyon ile mücadele için faiz artırımlarına devam edilmesi çağrısını tekrarlayan Kazimir, Temmuz ayında faizin artırılmasını isterken, bugüne kadar yapılan faiz artırımlarının etkisinin Eylül'de analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Kazimir, para politikasında sıkılaştırmayı erken sona erdirmenin, aşırı sıkılaştırmadan "çok dahna ciddi" risk olduğunu da öne sürdü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler