Kamu bankalarından kredi faizi indirimi

Kamu bankalarından kredi faizi indirimi

VakıfBank ve Ziraat Bankası konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde indirime gitti

A+A-

Kamu bankaları faiz indirimlerine başladı. Ziraat Bankası'nın konut ve tüketici kredilerinde faiz indirimine gitmesini Vakıfbank da takip etti.

Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan 180 ay vadeli konut kredisindeki faizi yüzde 0.99 düşürdü.  Tüketici kredi faizi 60 ay vadede yüzde 1.59; kurumsal faiz oranları ise yüzde 17 ile 18 aralığında belirlendi. 

VakıfBank, konut kredisi faizini 180 ay vadeye kadar yüzde 0,99’a ihtiyaç kredisi faizini yüzde 1,49’a indirdi.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ VakıfBank, ihtiyaç ve konut kredilerinde bir indirim daha gerçekleştirdi. Merkez Bankası’nın politika faiz oranlarında 425 baz puan indirime gitmesinin ardından borçlanma maliyetlerinde yaşanan düşüşü müşterilerine yansıtan VakıfBank, konut kredisi aylık faiz oranını 500 bin TL ye kadar yüzde 0,99’a, bireysel ihtiyaç kredisi aylık faiz oranını ise VakıfBank maaş müşterileri için yüzde 1,49’a, diğer müşteriler için yüzde 1,59’a çekti. Banka, ayrıca konut projelerindeki faiz oranını,kampanyaya katılacak konut projeleri için aylık yüzde 0,79’a indirdi.

‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ VakıfBank, ekonomideki dengelenme süreciyle birlikte enflasyon ve borçlanma maliyetlerindeki yaşanan olumlu havaya bir müjde daha ekledi. Konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında indirime giden VakıfBank, hane halkının yanındaki güç olmayı sürdürüyor. Enflasyona endeksli mevduat ürünleri ve kredi fırsatlarından sonra ihtiyaç ve konut kredilerinde de düzenleme yapan VakıfBank, itibaren 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde aylık faiz oranını yüzde 1,49’dan yüzde 0,99'a bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranını ise yüzde 1,78’den VakıfBank maaş müşterileri için yüzde 1,49’a, diğer müşteriler için yüzde 1,59’a kadar düşürdü. Ayrıca VakıfBank, konut projelerinde aktif müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler için firmaların kampanyaya katılımı halinde 180 ay vadeye kadar aylık yüzde 0,79 faiz oranından konut kredisi imkanı sunuyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.