Kara para aklama suçunu kabul eden Binance CEO'su Zhao istifa ediyor

Kara para aklama suçunu kabul eden Binance CEO'su Zhao istifa ediyor

Bir süredir Binance ve ABD Adalet Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin bir parçası olarak Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun, görevini bırakması gündeme geldi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Binance ile ABD Adalet Bakanlığı arasında 4 milyar dolarlık bir anlaşmanın görüşüldüğü gündeme gelmişti. İddialara göre yapılan anlaşmada ABD Vadeli̇ Emtia Ticareti Komisyonu (CFTC) yer almaktaydı. 

Forbes'un paylaştığı bilgilere göre bir süredir Binance ve Adalet Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin bir parçası olarak Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun, görevini bırakması gündeme geldi. 

Wall Street Journal'da paylaşılan bilgilere göre; Changpeng Zhao, suçlamaları kabul ederek istifa etmeyi kabul etti. Anlaşma kapsamında Binance'in 4,3 milyar dolar ödeme yapacağı belirtiliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; CZ, savunmasını Seattle federal mahkemesinde gerçekleştirecek. Bu kapsamda CZ ve Binance'in suçlamaları kabul etmesi beklenmekte. 

Buna ek olarak CZ'nin Binance'in çoğunluk hissesini elinde tutmasının kabul edildiği ifade ediliyor. Ancak CZ'nin şirketteki pozisyonunu terk etmesi gerecek. 

Bu arada ABD Adalet Bakanlığı saat bu akşam 23:00'de kripto paralar ile ilgili yaptırım eylemlerini açıklayacağını duyurdu. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile Binance arasındaki anlaşmanın da duyurulması bekleniyor. 

Yapılması planlanan açıklama esnasında, Adalet Bakanı Merrick Garland, Hazine Bakanı Janet Yellen, Adalet Bakanı Yardımcısı Lisa Monaco ve CFTC Başkanı Rostin Behnam'ın da yer alacağı belirtildi. 

İlgili Haberler