KARDEMİR'in yeni yönetimi belirlendi

KARDEMİR'in yeni yönetimi belirlendi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı.

A+A-

ARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılan genel kurulda konuşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, küresel demir çelik sektörünün hızlanan bir değişim içinde bulunduğunu belirterek, bu değişimi tetikleyen konuların iklim krizi ve yıkıcı etkilerinin yanı sıra gelişen teknoloji, dijitalleşme, makroekonomik dalgalanmalar, jeopolitik gelişmelerin bir sonucu olarak şekillenen ülke ve müşteri beklentileri olduğunu söyledi.

Sıfır karbon hedefine yolculuğu mümkün kılacak çalışmaların dünyanın her yerinde yoğunlaştığını ifade eden Demir, asırlık bir çizgide geleceğe ilerleyen KARDEMİR'in Türkiye'nin sosyoekonomik tarihinin her aşamasına tanıklık ettiğini ve uzun soluklu değişimi yaşadığını, ekonomik kalkınmaya sürekli katkı sunduğunu kaydetti.

Demir, KARDEMİR'in sürdürülebilir geleceğin inşasında örnek bir oyuncu olmaya hazırlandığını belirterek, "Türkiye'nin 2053 karbon nötr taahhüdünü kendine kerteriz alan şirketimiz, aynı zamanda ülkesine ve topluma olan saygısının da gereği olarak yeni ve uzun soluklu bir yolculuğa çıkmış olup, stratejik yatırımlarını sürdürmektedir. Bu yolcuğunun sonunda ulaşacağımız konumda sadece karbon nötr bir şirket olmakla yetinmeyecek, her anlamda çevreye önem veren ve küresel ligde bu özelliğiyle de adından söz ettiren bir çelik üreticisi olacağız. Yaklaşık 5 bin kişilik büyük KARDEMİR ailesinin her ferdi bizim için değerlidir ve özeldir. Çalışanlarımıza çağdaş ve insan haklarına saygılı bir iş ortamı sunmakla sorumluyuz. Diğer taraftan iş sağlığı güvenliği (İSG), bu sorumluluğumuzun ayrılmaz ve temel odağıdır." diye konuştu.

"Küresel ekonominin bir süre sonra yeni bir denge noktasına oturacağını düşünüyoruz"

"Jeopolitik riskler, parasal sıkılaşma, enflasyonist eğilimler, büyümede yavaşlama ve enerji başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki artışlar 2022 yılı ekonomik gündeminin ilk sıralarında yer almıştır." diyen Demir, şöyle devam etti:

"KARDEMİR'in işini sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde yürütme konusundaki güçlü temelleri ve içsel enerjisi sayesinde çalkantılı zamanların sorunsuz atlatıldığını, risklerin başarıyla yönetildiğini ve paylaşılabilir değer ürettiğimizi söylemekten gurur duyuyorum. KARDEMİR'in güçlü iş modeli ve stratejisiyle birleşen yenilikçi girişimlerimiz, sürdürülebilirlik alanında hedeflediğimiz kazanımlara ulaşmamızı da sağlamaktadır. Yaşadığımız dönem inişli ve çıkışlı olsa da küresel ekonominin bir süre sonra yeni bir denge noktasına oturacağını düşünüyoruz. KARDEMİR kurumsal dayanıklılığı ve yetkinlikleri sayesinde üretmeye, paylaşmaya devam ederken sert esen rüzgarlara karşı başarılı duruşunu sürdürecektir."

"İlklerimizden aldığımız gücü, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına taşımayı amaçlıyoruz"

Demir, 9 Eylül 1939 tarihinde ateşlenen fırının ve 10 Eylül 1939 tarihinde dökülen demirin, bugün hala fabrikada ilk günkü gibi büyük değerini koruduğunu anlatarak, "Savunma Sanayii Başkanlığı dönemimizde ülkemiz adına gerçekleştirdiğimiz ilkler, atılımlar ve yeniliklerden elde ettiğimiz kazanımları burada da sürdürmeye devam edeceğiz. Bu ilklerimizden aldığımız gücü, istiklal ve istikbalimiz için 'Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez' anlayışıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılı sonrasına, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına taşımayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Demir, KARDEMİR'de ilk Türk demirinin üretilmesi ve 86 yıllık serüvenine, bölge ve ülke ekonomisine katkısını aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Yönetim kurulu başkanlığı görevini bana devreden ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görevine atanan Dr. Alparslan Bayraktar'a başarılar diler, 2 Kasım 2020'den bu yana şirketimizin doğru ufuklara, güçlü kılavuzlukları ve profesyonel katkıları için KARDEMİR ailesi ve paydaşlarımız adına kendilerine ve tüm yöneticilerimize teşekkürlerimizi ifade etmek isterim. Bu vesileyle, kuruluşunda imzası olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bugüne kadar KARDEMİR'de emeği olan ancak bugün aramızda olmayan çalışanlarımıza, hissedarlarımıza, yöneticilerimize Allah'tan rahmet, emeklilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz."

A, B ve D gruplarının yönetim kurulu seçimi

Mustafa Aydın'ın divan başkanlığında yapılan genel kurul toplantısında, A, B ve D gruplarının yönetim kurulu seçimi yapıldı.

Basına kapalı yapılan seçimde A grubu yönetim kurulu üyeliğine Prof. Dr. İsmail Demir, Fatih Mehmet Erkoç, Ömer Demirhan ve Muhammed Ali Oflaz, B grubu yönetim kurulu üyeliğine Kamil Güleç ve Mustafa Aydın, D grubu yönetim kurulu üyeliğine Yusuf Canbolat ile bağımsız yönetim kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari ve Hacı Abdullah Kaya seçildi.

Yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında yönetim kurulu başkanını seçerek görev dağılımı yapacak.

İlgili Haberler