Moody's'den Çin uyarısı: Emlak sektöründe durum kötüleşecek

Moody's'den Çin uyarısı: Emlak sektöründe durum kötüleşecek

Moody's'den yapılan açıklamada emlak sektörünün zayıf temellerinin Çinli gayrimenkul geliştiricilerini gelecek 12-18 ayda daha olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi.

A+A-

Moody's Investors Service raporuna göre, Çin'in emlak sektöründeki zayıf temeller, Çinli geliştiricilerin son 1-2 yıl içinde kötüleşen kredi kalitesini önümüzdeki 12-18 ay içinde daha da olumsuz etkileyecek.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Kelly Chen yaptığı değerlendirmede, "Çin'in devlete ait geliştiricilerinin daha iyi likidite ve fonlama erişimi ile pazardan daha iyi performans göstermeye devam edeceklerine inanıyoruz. Öte yandan, özel sektöre ait birçok geliştirici, sınırlı finansal kaynaklar ve kısıtlı fonlama erişimi nedeniyle baskı altında kalmaya devam edecektir" dedi.

Eylül 2023'te Moody's, yavaş ekonomik toparlanma, zayıf emlak piyasası beklentileri ve geliştiricilerin proje tamamlama ve teslim kabiliyetlerine ilişkin endişeler nedeniyle Çin'in emlak sektörünün görünümünü durağandan negatife revize etmişti.

Moody's Çin'de ulusal kontratlı satışların önümüzdeki 12-18 ay boyunca düşmeye devam edeceğini tahmin ediyor.

Baa derecesine sahip olan devlete ait geliştiriciler, düşen faiz oranları sayesinde rekabetçi maliyetlerle fonlama erişimden yararlanmaya devam edeceklerini öngören Moody's, azalan iç nakit kaynakları ve kısıtlı fonlama erişiminin, özellikle B ve altı nota sahip olanlar olmak üzere çoğu özel sektör geliştiricisi için likidite stresine neden olmaya devam edeceğini savundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler