Karsan, BMW ile anlaşma yaptı

Karsan, BMW ile anlaşma yaptı

Karsan, Alman BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı

A+A-

Karsan, Alman BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı. 'Türkiye'nin otomobili’ni yapacak 5 babayiğitten biri olan Kıraça Holding’in bünyesindeki toplum taşıma ve ticari araç üreticisi Karsan, Alman BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı. 

Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre, bu anlaşmayla Karsan, BMW’nin dünya çapında 100 bin adetlik satışa ulaşan ‘i3 modelinin elektrikli otomobil altyapısını, motorunu ve bataryalarını kullanacak.  

Karsan'dan KAP'a açıklama

Konu ile ilgili olarak Karsan'dan da açıklama geldi. Karsan, BMW ile herhangi bir ortaklık ilişkisine girilmediği, Karsan Jest+ başta olmak üzere geliştirilen bazı elektrikli araçlar için elektrikli motor ve batarya tedarik sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Medyada yer alan haberlerde, Şirketimizin ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi için BMW ile ortaklık ve işbirliği yaptığı ve ihalenin büyüklüğü tutarsal olarak belirtilmiştir. Bununla birlikte, söz konusu ihaleye ilişkin olarak değerlendirme çalışmaları sürdürülmekte olup, ihale merciinin tek bir tedarikçi ile ilerleme veya toplam siparişini birkaç tedarikçi arasında dağıtma hakkı saklı bulunmaktadır.

Ayrıca Şirketimiz BMW ile herhangi bir ortaklık ilişkisine girmemiş olup, Karsan Jest+ başta olmak üzere geliştirdiği bazı elektrikli araçlar için elektrikli motor ve batarya tedarik sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu tedarik sözleşmesinin toplam tutarı Şirketimiz'in kamuyu aydınlatmaya yönelik değerlendirmelerinde kullandığı önemlilik kriterlerinin altında kaldığı için Şirketimiz tarafından bir  Özel Durum Açıklaması yapılmamıştır. Gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır." 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.