Almanya’nฤฑn en bรผyรผk bankalarฤฑndan Deutsche Bank, Katar Emiri ลeyh Tamim Bin Hamad Al Sani’nin Deutsche Bank’tan ilk etapta 1 milyar 752 milyon avro tutarฤฑnda 60 milyon adet hisse alacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Deutsche Bank’tan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Banka pazar gรผnkรผ toplantฤฑsฤฑnda yaklaลฤฑk 8 milyar avro tutarฤฑnda hisse senedi satarak sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna gitme kararฤฑ aldฤฑ.
Aรงฤฑklamada, “Deutsche Bank 2015 ve รผzeri yฤฑllar iรงin kararlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ yineledi ve gรผncellenmiล mali beklentileri ve hฤฑzlandฤฑrฤฑlmฤฑล bir bรผyรผme stratejisinin diฤer detaylarฤฑnฤฑ sunmaktadฤฑr” denildi.
Deutsche Bank Eล ฤฐcra Kurulu baลkanlarฤฑ Jรผrgen Fitschen ve Anshu Jain imzasฤฑyla yapฤฑlan ortak aรงฤฑklamada, “Bugรผn, รถnde gelen mรผลteri odaklฤฑ kรผresel bir banka olmak ve Deutsche Bank’ฤฑ gรผรงlendirmek iรงin tasarlanmฤฑล รถnlemler paketi baลlatฤฑyoruz. Biz, kararlฤฑlฤฑkla sermayemizi gรผรงlendiriyoruz, rekabet gรผcรผmรผzรผ artฤฑrฤฑyoruz ve hedeflenen bรผyรผme giriลimlerine yatฤฑrฤฑm yapฤฑyoruz. Aรงฤฑklamakta olduฤumuz รถnlemler paketi, deฤiลen makroekonomik, rekabetรงi ve dรผzenleyici ortamdaki zorluklara ve fฤฑrsatlara kararlฤฑ bir yanฤฑttฤฑr” ifadeleri kullanฤฑldฤฑ.
Yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlara hisse satฤฑลlarฤฑnฤฑn 24 Haziran’a kadar tamamlanacaฤฤฑ belirtilen aรงฤฑklamada, yabancฤฑ hisse sahiplik oranฤฑnฤฑn ise 2014 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤindeki yรผzde 9,5 seviyesinden yรผzde 11,8’e yรผkseltileceฤi bildirildi.
Ayrฤฑca, aรงฤฑklamada Katar Emiri ลeyh Tamim Bin Hamad Al Sani’nin Deutsche Bank’tan ilk etapta hisse baลฤฑ 29,20 avrodan ‘Paramount Service’ adlฤฑ firma รผzerinden 1 milyar 752 milyon avro tutarฤฑnda 60 milyon adet hisse alacaฤฤฑ kaydedildi. ฤฐkinci aลamada ise bankanฤฑn, 300 milyon adet daha hisseyi yatฤฑrฤฑmcฤฑlara sunacaฤฤฑ bildirildi.
รte yandan, petrol ve doฤalgaz zengini Katar Emirliฤi’nin hisse alฤฑmlarฤฑ sonrasฤฑnda sonrasฤฑ Deutsche Bank’ฤฑn yaklaลฤฑk yรผzde 6’sฤฑna sahip olacaฤฤฑ hesaplanฤฑyor. Ayrฤฑca, kamuoyunda bankanฤฑn sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna gitmesinde Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) Avrupa bankalarฤฑna uygulayacaฤฤฑ “stres testi”nin etkili olduฤu tartฤฑลฤฑlฤฑyor. Bankanฤฑn testi geรงmek iรงin ortaya koymasฤฑ gereken sฤฑcak parayฤฑ hisse satฤฑmlarฤฑyla elde edebileceฤi belirtiliyor.







