Kayseri Şeker halka arz için adım attı

Kayseri Şeker halka arz için adım attı

Kayseri Şeker, halka arz ve payların Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görebilmesi için kayıtlı sermaye tavanını yükseltti

A+A-

Kayseri Şeker, halka arz ve payların Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görebilmesi için kayıtlı sermaye tavanını 50 milyon TL artırarak, 750 milyon TL’ye çıkarma kararı aldı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Borsa İstanbul’da çeşitli grupların olduğunu ve Kayseri Şeker’in ise sermaye yapısı, işlem hacmi ve büyüklüğü itibariyle bu grupların en büyüğü olan Yıldız Pazar'da yer alması gerektiğini de ifade etti.

‘Yıldız pazarda olmalıyız’

2017 yılında çıkarılan yasa ile Kayseri Şeker gibi kooperatif şirketlerin, “Halka Açık Şirket” statüsü kazandığını hatırlatan Akay, “Bu halka açıklık ifadesi kâğıt üzerinde kalıyordu ve biz bunu fiili hale getirme arzusunu taşıyorduk, yani kâğıt üzerindeki halka açıklığı yeterli görmeyip, fiilen halka açık bir şirket olmayı öngörüyorduk. Bu çerçevede bir değişiklik yapılması lazımdı ve her şeyden önce sermayenin arttırılması şeklinde olayı ele aldık. Borsa İstanbul’da çeşitli gruplar var ve en üst seviyedeki grup ise ‘Yıldız Pazar. Kayseri Şeker’in sermaye yapısı, işlem hacmi ve büyüklüğü itibariyle bu grupta yer alması gerekiyor” dedi. Akay, değişiklik öngörülerek, yıldız pazarda yer alacak şirketlerin halka arzındaki sermayenin, asgari yüzde 15’e tekabül etmesi gerektiği şeklinde bir karar alındığını söyleyerek “İşte bu karara istinaden yaptığımız Genel Kurul ile birlikte, 700 milyonluk sermayemizi 50 milyon daha arttırarak, şirketin kayıtlı sermaye tavanını 750 milyona çıkarmış olacağız” dedi.

Akay, borsadaki durum ve piyasa şartlarının uygun olması halinde mayıs ayının ikinci yarısında halka arz işlemlerini gerçekleştirmek istediklerini belirterek, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un kendilerinden, halka arz işlemi yapıldıktan sonra spekülasyona yer verilmeyecek şekilde bir hisse değerinin oluşabilmesi için halka arzdan önceki mevcut hissedarların hisselerini 1 yıl süreyle, halka arz edilen değerin altında bir değerden satmamaları konusunda talepte bulunduklarını bildirdi. Akay, halk arz işlemleri için Halk Yatırım ile iş birliği yaptıklarını kaydetti.