Kazak işadamı Şekerbank'a ortak oldu

Kazak işadamı Şekerbank'a ortak oldu

Kazakistan'ın en etkili iş adamlarından Kenges Rakishev ve Kazakistan'ın en büyük özel bankası Kazkommertsbank Şekerbank'a ortak oldu.

A+A-

Kazakistan'ın en etkili işadamlarından Kenges Rakishev ve Kazakistan'ın en büyük özel bankası Kazkommertsbank Şekerbank'a ortak oldu. Sözkonusu durum Şekerbank'ın ana ortaklarından Kazakistan devlet fonu Samruk Kazyna'nın yüzde 97,26 oranında paya sahibi olduğu BTA Bank hisselerinin yüzde 47,97'sini Kazkommertsbank JSC'ye, yüzde 46,50'sini ise Kenges Rakishev'e devretmesi ile ortaya çıktı.

Şekerbank'ta yüzde 10,82 oranında paya sahip olan BTA Securities'in, BTA Bank JSC'nin yüzde 100 iştiraki olması sebebiyle, Kazkommertsbank JSC ve Kenges Rakishev söz konusu hisse devri ile Şekerbank'ın da dolaylı ortağı konumuna geldi. Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre konu ile ilgili BDDK onay süreci devam ediyor. 


Bu haber toplam 5125 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.