Euro Bรถlgesi maliye bakanlarฤฑ, Kฤฑbrฤฑs Rum kesimine yeni kredi diliminin serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑna yeลil ฤฑลฤฑk yaktฤฑ.
Maliye bakanlarฤฑ 150 milyon euroluk kredi dilimini nisan baลฤฑnda serbest bฤฑrakmasฤฑ kararฤฑ alฤฑrken Uluslararasฤฑ Para Fonunun (IMF) da eล zamanlฤฑ olarak 86 milyon euro krediyi Rum yรถnetimine aktarmasฤฑ bekleniyor.
Euro Bรถlgesi maliye bakanlarฤฑnฤฑn ortak aรงฤฑklamasฤฑnda, Kฤฑbrฤฑs Rum kesiminden mali disiplini sรผrdรผrmesini ve sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผmenin ลartlarฤฑnฤฑ oluลturmasฤฑ talep edildi.
Bu arada maliye bakanlarฤฑ, Yunanistan’ฤฑn aralฤฑktan beri beklediฤi, 4,9 milyar eurosu Euro Bรถlgesi ve 1,9 milyar eurosu IMF’den olmak รผzere toplam 6,8 milyar euroluk kredi diliminin serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑ iรงin AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankasฤฑ ve IMF’nin oluลturduฤu Troyka’yla anlaลmayฤฑ ลart koลarken, Atina’ya elini รงabuk tutmasฤฑ ve bu hafta iรงinde sonuca ulaลmasฤฑ baskฤฑsฤฑ yaptฤฑ.
Euro Grubu Baลkanฤฑ ve Hollanda Maliye Bakanฤฑ Jeroen Dijsselbloem, Troyka heyetinin sonsuza dek Atina’da kalamayacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yunanistan’ฤฑn geรงen hafta aรงฤฑklanan stres testi sonuรงlarฤฑna gรถre bankalarฤฑn ilave sermaye ihtiyacฤฑ 6,4 milyar euro dรผzeyinde bulunsa da IMF bu rakamฤฑ yetersiz gรถrรผyor.







