Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ (MEB),ย Kamu Personeli Seรงme Sฤฑnavฤฑ’nda (KPSS)ย yรผksek puan almasฤฑna raฤmen mรผlakattan geรงemeyen รถฤretmen adaylarฤฑnฤฑn baลka adaylara torpil yapฤฑldฤฑฤฤฑ iddiasฤฑyla ilgili olarak aรงฤฑklama yaptฤฑ. MEB, 12-27 Kasฤฑm tarihleri arasฤฑnda gerรงekleลtirilen mรผlakatlara iliลkin yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada sรถzlรผ sฤฑnavlarฤฑn mevzuat รงerรงevesinde objektif yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ ve adaletsiz bir uygulamanฤฑn sรถz konusu olmadฤฑฤฤฑnฤฑ savundu.
DW Tรผrkรงe’nin haberine gรถre sฤฑnava giren adaylara yรถneltilen sorularฤฑn eล deฤer nitelikte olduฤunu belirten Bakanlฤฑk, sรถzlรผ sฤฑnav sonuรงlarฤฑna iliลkin itirazlarฤฑn 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasฤฑnda titizlikle inceleneceฤini, 14 Ocak 2022 tarihinde de sonuรงlandฤฑrฤฑlacaฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu MEB’e gidiyor
CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu ise iddialarla ilgili Milli Eฤitim Bakanฤฑ Mahmut รzer’den randevu istediฤi, ancak yanฤฑt alamadฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Bu nedenle Perลembe gรผnรผ TSฤฐ 13.00’te MEB’e gideceฤi bilgisini Twitter hesabฤฑndan paylaลan Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Bu milletin รงocuklarฤฑnฤฑn haklarฤฑ mรผlakatlarda gasp edildi. Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ’ndan randevu talebime hala dรถnรผlmedi. Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ, yarฤฑn saat 13:00’te gรถrรผลmek รผzere” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu dรผn KPSS’den yรผksek puanlar almalarฤฑna raฤmen mรผlakatta elenen รถฤretmen adaylarฤฑyla birlikte bir aรงฤฑklama yapmฤฑลtฤฑ. Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Birilerinin hakkฤฑnฤฑ yedirir, torpili getirirseniz, adam kayฤฑrmacฤฑlฤฑฤฤฑ getirirseniz bu iลler dรผzelmez. Bu arkadaลlarฤฑmฤฑn huzurunda milletime aรงฤฑk ve net sรถz veriyorum. Allah’ฤฑn izniyle iktidar olduฤumuzda bu mรผlakat belasฤฑnฤฑ kaldฤฑracaฤฤฑm” demiล ve daha รถnce bu konuda benzer olaylar yaลandฤฑฤฤฑnda olayฤฑn Danฤฑลtay’a yansฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ ve Danฤฑลtay’ฤฑn bu konuda verdiฤi bir karar olduฤunu vurgulamฤฑลtฤฑ.







