Kılıçdaroğlu'dan Türk-İş Başkanı'na sert sözler

Kılıçdaroğlu'dan Türk-İş Başkanı'na sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a "İşçinin alın terini pazarladın" diyerek tepki gösterdi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendikasının teklifinden daha düşük miktara hükûmetle anlaşması sonrası “açık unutulan mikrofon” skandalıyla eleştirilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a "İşçinin alın terini pazarladın" diyerek tepki gösterdi. "Sarı sendikacılık bu ülkenin başına gelen en felaket şeydir" diyen Kılıçdaroğlu, "Batsın sizin sendikacılığınız!" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dış politikasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. "Türkiye tarihini iyi okuyan Orta Doğu’ya niçin bulaşılmaması gerektiğini de bilir. Bunlar tarih de bilmiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "İyi de battık kardeşim, Osmanlı battı. Devasa bir imparatorluk neden battı? Nasıl oldu da battı? Kalktılar dış politikayı farklı bir alana çektiler. Yurtta barış dünyada barıştan vazgeçtiler, herkesle kavga. Seni Orta Doğu bataklığına hangi egemen güç soktu?" diye sordu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.