Kira zamlarına sınırlama, uymayana hapis cezası geliyor

Kira zamlarına sınırlama, uymayana hapis cezası geliyor

Kira artışına sınırlamada oran da belli olmaya başladı

A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralardaki yüzde 25 artış limitinin süresinin uzatılacağını ve aşırı kira zammına karşı yaptırım uygulanması amacıyla çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti. NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Aşırı kira zammı gerçekleştirenler için hapis cezası düşünülüyor. Bu tür artışları engellemek adına 3 seçenek üzerinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bozdağ, 3 farklı çözüm önerisi hazırladıklarını aktararak, "Yaptırım uygulama durumu mevcut. Hapis ya da adli idari para cezası gibi yaptırımların uygulanması, insanların bu kurallara daha dikkatli uymalarını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, daha önce yaptığı bir açıklamada konut kira artışını sınırlayan düzenlemenin 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli olduğunu 7'nci aydan sonra bunu uzatacaklarını, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını söylemişti 

 

 

 

İlgili Haberler