Kırsal kalkınmaya 970 milyon lira hibe

Kırsal kalkınmaya 970 milyon lira hibe

Pakdemirli: Kırsal kalkınmaya son 2 yılda 855 milyon TL hibe verildi, bu yıl 2 bin 745 projeye 970 milyon TL destek sağlanacak

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kırsal kalkınma  yatırımlarına son iki yılda 855 milyon lira hibe verdiklerini, bu yıl  ise 13. etap kapsamında kabul edilen 2745 projeye, 970 milyon lira daha  destek sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Pakdemirli, 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programıyla,  81 ilde üretici gelirlerini  artırmak ve çeşitlendirmek, yeni teknoloji içeren, tarıma dayalı küçük  ve orta ölçekli sanayinin gelişmesine ve yaygınlaştırılmasına katkı  sağlamak amacıyla ekonomik ve altyapı yatırımlarına destek  verdiklerini belirtti.

Bu çerçevede  bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinin işlenmesi,  paketlenmesi ve depolanması, çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesi,  yenilenebilir enerji kullanan sera, el sanatları, soğuk hava deposu ve  kırsal turizm gibi konularda yatırımcılara yüzde 50 oranında hibe  desteği sağladıklarını ifade eden Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Son iki yılda, 2756’sı tamamlanan 2859 projeye 855 milyon lira  hibe desteği verdik. Bu destek sayesinde kırsalda yaklaşık 1,8 milyar  liralık yatırım yapılmış oldu. Bu yıl ise 13. etap kapsamında, 1063’ü  ekonomik yatırımlar, 1682’si de kırsal ekonomik altyapı yatırımları  olmak üzere toplamda 2745 adet projeye destek sağlayacağız. Bu  projelere de 970 milyon lira hibe sağlayacağız.”

DESTEKLEME KAPSAMI DAHA DA GENİŞLEYECEK

2021-2025 yıllarını kapsayan 4. Dönem Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı  ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildiren Bakan Pakdemirli, yeni  dönemde kapsamın daha da genişleyeceğini söyledi.

Pakdemirli, bu kapsamda, mevcut konulara ek olarak, tarımsal  ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, depolanması ve  paketlenmesi, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesi, su  ürünleri yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı  kooperatif ve birlikler için makine parkları, yenilenebilir enerji  üretimine bağlı olmaksızın yeni seraların yapılması, kanatlı  yetiştiriciliği konularında destek vermeyi planladıklarını da dile  getirdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.