Kısıtlamalar arttı, Ethereum üretiminde düşüş başladı

Kısıtlamalar arttı, Ethereum üretiminde düşüş başladı

Çin'de kripto para madenciliğine yönelik daha fazla kısıtlamanın ardından, Ethereum ağına katkıda bulunan toplam ekran kartı gücü sadece bir ayda önemli ölçüde düştü.

A+A-

Etherscan aracılığıyla görüntülediğimiz grafikte, önemli düşüşlerden sonra hash oranının dengelenmeye başladığı görülüyor. Bu olayın tamamen Çin'deki grafik kartı tabanlı madenlerin sistemik olarak kapatılmasına dayandığı söylenebilir.

Çin hükümeti, enerji maliyetlerinin en düşük olduğu Sichuan, Yunnan ve İç Moğolistan gibi bölgelerde, bu operasyonların tükettiği kaynakların aşırı olması nedeniyle kripto para madenciliğini ortadan kaldırmaya karar verdi. Aynı zamanda ülkedeki finans kurumları, kripto para hizmetleri ve buna bağlı ticaret sektörü, hükümet tarafından zorunlu kılınan tasfiye işlemlerini uyguluyor.

Bir Bitcoin ağının çözülmesi yaklaşık 14 ila 19 dakika sürüyordu. Yaşanan son olaylardan sonra %19 azalan işlem gücü, Bitcoin ağını %28 kolaylaştırarak, teorik olarak 10 dakikaya düşürdü.

Kripto para madenciliğinin artan popülaritesi, sistemlerini kurmak veya yükseltmek isteyen PC oyuncularını olumsuz etkiledi. Çin'deki yasaklamalar nedeniyle ekran kartı fiyatlarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Oyuncuları sevindiren bu haberle birlikte yalnızca 2021'in ilk çeyreğinde, kripto para madencileri tarafından yaklaşık 700.000 grafik kartının satın alındığı belirtmekte fayda var.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur