Koç Holding son bilançosunu açıkladı

Koç Holding son bilançosunu açıkladı

Koç Holding, 2022 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 385,9 milyar TL gelir elde ederken, 14,9 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

A+A-

Koç Holding'den yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Türkiye ve Koç Topluluğu için değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Çakıroğlu, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarına dikkati çekerek, "Yılın ilk yarısında küresel ölçekte devam eden belirsizlikler, Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu dalgalanmalar ve zorlu piyasa koşullarına rağmen Koç Topluluğu olarak güçlü bilançomuz, disiplinli yönetim anlayışımız, çeşitlendirilmiş portföy yapımız ve sağlam tedarik zincirimizin desteğiyle başarılı bir dönemi geride bıraktık. Ülkemize olan inancımızla yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürdük." ifadelerini kullandı.

Kombine yatırımları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkarttıklarına dikkati çeken Çakıroğlu, "Kombine yatırımlarımız 14,9 milyar TL'ye yükselttik. Böylece son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 65 milyar TL’ye ulaştı. Yılın geri kalan döneminde disiplinli ve ihtiyatlı bir yaklaşımla faaliyetlerimizi sürdürürken, ülkemiz ve Topluluğumuz için değer yaratmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çakıroğlu, İstanbul Sanayi Odası (İTO) tarafından yayınlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Söz konusu araştırmada önceki yıllarda olduğu gibi şirketlerimizle birlikte zirvede yer aldık. Yapılan araştırma sonucunda Tüpraş 1'inci, Ford Otosan 2'nci, Arçelik 8'inci, Tofaş 10'uncu sırada yer aldı. Diğer yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından belirlenen 'Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı Araştırması'nda Ford Otosan bir kez daha 1'inci oldu. Araştırmaya göre Tüpraş 3'üncü, Arçelik 6'ncı sırada yer aldı."

İlgili Haberler