Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor

Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor

Koleksiyon Mobilya'nın halka arzı için talep toplama tarihleri 24-25 Şubat olarak belirlendi.

A+A-

Türkiye'nin öncü markalarından biri olan, 33 ülkede faaliyet gösteren Koleksiyon Mobilya'nın, şirket paylarının halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurusu onaylandı.

Halka arza ilişkin şirketin Tarabya'daki genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Koleksiyon Mobilya Başkan Vekili Doruk Malhan, halka arzla ilgili yaklaşık bir yılı aşkın süredir Oyak Yatırım konsorsiyum liderliğinde bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Dünyada son 5 yıla bakıldığında bir eksen kayması görüldüğüne, bu dönüşüm ve değişimin kendileri için bir fırsat noktası olduğuna işaret eden Malhan, "Hem doğunun baktığı batı noktası hem de batının baktığı doğu noktası olarak İstanbul bir dünya şehri. Türkiye önemli bir ülke. Biz de bu ülkede sizlerle beraber olmanın, kendi çalışanlarımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yüksek üretim gücüne sahip ve mobilya sektörünün Türkiye'de net ihracatçı bir sektör olduğunu belirten Malhan, Koleksiyon Mobilya olarak Türkiye'nin konumunu daha da güçlendirmeyi ve Türkiye'nin, tedarik zincirinde önemli bir ülke olarak yer almasını arzu ettiklerini söyledi.

Malhan, "Bizim San Francisco'dan New York'a kadar teknoloji, bankacılık, finans devi müşterilerimiz var. Hepsinde de gözlemlediğimiz, kapalı mekanlardan çıkıp açık mekanlarda ya yaşamaya ya da çalışmaya gayret ediyorlar. Türkiye bu konuda çok önemli bir ithalatçı. Maalesef Asya'dan, Avrupa'dan, Amerika'dan bile bu konuda ithalat yapılıyor. Biz bu konuda yapacağımız yatırımlarda Türkiye'nin bu konuda net ihracatçıya dönmesi konusunda katılımda bulunmak niyetindeyiz." dedi.

Dünyada mobilya ihracatının yaklaşık üçte birinin Çin'den yapıldığını, lojistik krizi sonrası mobilyada da üretim ve tedarik için yeni merkez arayışlarının öne çıktığını belirten Malhan, "Türkiye için çok önemli bir fırsat penceresi açıldı. Biz önümüzdeki dönemde ihracattan aldığımız payı artırmaya odaklandık. Yeni yatırım alanı olarak da dış mekan bahçe mobilyası alanına ağırlık vereceğiz." diye konuştu.

Malhan, Türkiye'de bahçe mobilyalarının yüksek oranda ithalat olarak gerçekleştiğini, Koleksiyon Mobilya'nın yeni yatırımları ile bu ticaret dengesini yerli üretime dayalı ihracat yönünde değiştireceğini ifade etti.

İlgili Haberler