Kremlin: Putin-Biden görüşmesi için somut plan yok

Kremlin: Putin-Biden görüşmesi için somut plan yok

Küresel piyasalar ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine odaklanırken, Rusya'dan yapılan açıklamada iki liderin görüşmesi için somut bir plan olmadığı belirtildi.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Rusya, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konusu ile ilgili görüşmesine yönelik somut bir plan olmadığını açıkladı.

Kremlin'den yapılan açıklamada liderlerin gerekli görmesi durumunda zirve gerçekleştirebilecekleri, iki tarafın dışişleri bakanlarının da yakında görüşecekleri belirtildi.

Fransa, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmemesi durumunda, görüşmeyi kabul ettiklerini açıklamıştı

Fransa cumhurbaşkanlık ofisi tarafından pazar gecesi yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ABD ve Rus liderlerin Avrupa’da güvenlik ve stratejik istikrarı görüşmek üzere bir zirve ve ardından ilgili paydaşlarla ikinci bir zirve düzenlemesini önerdiği belirtildi. Beyaz Saray da liderlerin prensipte görüşmeyi kabul ettiğini teyit etti. Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, “Diplomasi için her zaman hazırız. Ayrıca Rusya’nın savaşı seçmesi durumunda hızlı ve ciddi yanıt vermeye de hazırız. Ve şu anda, Rusya çok yakında Ukrayna’ya tam ölçekli bir saldırı düzenlemek için hazırlıklarını sürdürüyor gibi görünüyor” diye konuştu.

ABD tarafında uyarılar devam ediyor

Biden yönetimi Rusya’nın saldırı hazırlıkları konusunda haftalardır uyarılarda bulunurken, Biden son olarak cuma günü Putin’in günler içinde harekete geçeceğine inandıklarını ifade etmişti. Konuya yakın kaynaklar da ABD’nin, müttefiklerine Rusya’nın Ukrayna işgalinin birden fazla şehri kapsayabileceğini söylediğini aktarmıştı. Batılı yetkililerden oluşan kaynaklar, saldırıya uğrayabilecek şehirler arasında kuzeydoğuda Kharkiv ve güneyde Odessa ve Kherson’ın yer aldığını belirtmişti. Bugüne kadar Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığı iddialarını yalanlayan Rusya ise Belarus ile birlikte gerçekleştirdiği askeri tatbikatları, daha önce planlandığı şekilde 20 Şubat’ta sona erdirmedi ve Rus güçlerin Belarus’ta süresiz olarak kalacağını açıkladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler