Kovid tedbirlerinin gevลetildiฤi รinโde bu kez milyonlarca vakanฤฑn ortaya รงฤฑkmasฤฑ sonrasฤฑ รผlke vatandaลlarฤฑnฤฑn kendi รถnlemlerini almasฤฑ ekonomik aktiviteyi olumsuz etkiliyor.
Bloombergโin sekiz รถncรผ veriden derlediฤi kรผmรผlatif endeksine gรถre aralฤฑk ayฤฑ ekonomik aktivitesi kasฤฑm ayฤฑna gรถre gerileme kaydetti.
รin ekonomisi Kovid yasaklarฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑndan รถnce de zorluk yaลฤฑyordu. Ancak yรผksek frekanslฤฑ verilere gรถre yasaklarฤฑn kalkmasฤฑna raฤmen รin vatandaลlarฤฑnฤฑn hareketliliฤi hฤฑzlฤฑ toparlanma gรถstermedi. Baลkent Pekinโde geรงtiฤimiz perลembe gรผnรผ 2019โa gรถre yรผzde 70 daha az metro yolculuฤu yapฤฑldฤฑ. Trafik yoฤunluฤu da Ocak 2021 seviyelerinin yรผzde 30โuna ulaลabildi.
Hareketliliฤin azalmasฤฑ perakende satฤฑลlarฤฑ da olumsuz etkiliyor. Kovid dรถnemi boyunca bir tรผrlรผ toparlanamayan รin perakende satฤฑลlarฤฑnda daha fazla gerileme emareleri gรถrรผlรผyor. รin perakende satฤฑล verisinde bardaฤฤฑn dolu tarafฤฑ olan otomobil satฤฑลlarฤฑ da kasฤฑm ayฤฑndan bu yana dรผลmeye baลladฤฑ.
รte yandan Kovid yayฤฑlฤฑmฤฑ tedbirlerin kaldฤฑrฤฑlmasฤฑyla birlikte sรผrรผyor. รinโde Ulusal Saฤlฤฑk Komitesiโnin istatistikleri yayฤฑmlamayฤฑ bฤฑrakmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan birรงok bรผyรผk ลehir vaka sayฤฑsฤฑnda zirveye ocak ayฤฑnda ulaลฤฑlacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyor.







