Koroplast halka arz oldu

Koroplast halka arz oldu

Koroplast Genel Müdürü Bekir Türkoğlu Bloomberg HT'ye kurumsallığı en üst düzeye çıkarmak için halka arza başvurduklarını söyledi.

A+A-

Gong töreninde konuşan Koroplast Genel Müdürü Bekir Türkoğlu, kurumsallığı en üst düzeye çıkarmak için halka arza başvurduklarını belirtirken, halka arzdan elde edilecek gelirle temettü dağıtabilir bir şirket konumuna gelmek istediklerini söyledi.

Türkoğlu, “Türkiye’de Türk tüketicisine yüzde 100’ün bildiği tanınan biri markayız. Markamız sonsuza kadar yaşasın istiyoruz. Halka arzı iki aşamada yaptık bir kısmı sermaye artırımı bir kısmı da ortak satış şeklinde gerçekleşti. Korozo ana ortaklarımızdan, elindeki hisseleri sattı. Koroplast tarafı da150 milyon olan ödenmiş sermaye 174 bin 600 TL’ye yükseltti. Koroplast’ın yüzde 45’i halkı açılmış oldu” dedi.

Halka arzdan gelecek geliri nasıl kullanacakları hakkında da bilgi veren Türkoğlu, “Mevcut bir borcumuz var, bu kapanacak ayrıca koroplast temettü de dağıtabilir bir pozisyona gelecek zaten kurulduğu günden beri karlı olan bir şirket daha dağıtabilir net kârını en az yüzde 25’ine dağıtmak istiyoruz temettü dağıtabilir konumda bir şirket konumuna gelmek istiyoruz bunu 1 ay içerisinde getirmek istiyoruz” diye ekledi.

İlgili Haberler