Koza Polyester çarpanları neyi işaret ediyor?

Koza Polyester çarpanları neyi işaret ediyor?

TFG Istanbul Menkul Değerler, Koza Polyester Halka Arz Fiyat Tespit Raporu’na ilişkin analist değerlendirmesini açıkladı.

A+A-

 

TFG Istanbul Menkul Değerler, Koza Polyester ( KOPOL) fiyat tespit raporunda şirket ve faaliyet gösterilen sektör hakkında verilen bilgilerin yeterli olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu.

TFG Istanbul Menkul Değerler'in raporu şu şöyle;

Çarpan analizinde yerli ve yabancı benzer şirketlere yüzde 50-50 eşit ağırlık verilmesini makul buluyoruz. Öte yandan çarpanların ortalaması yerine medyan hesabı kullanılabilirdi.

Çarpan analizinde sadece İD/FAVÖK çarpanı kullanılmıştır. Bu analizde sıklıkla kullanılan ve genel kabul görmüş F/K, İD/Satışlar ve PD/DD çarpanları da değerlemeye dahil edilebilir yada fikir vermesi açısından bu çarpanların verdiği sonuçlar gösterilebilirdi.

Halka arz sonrasında Şirket’in Yıldız Pazar’da işlem göreceği göz önünde bulundurularak, Yıldız Pazar çarpanları da değerlemeye dahil edilebilirdi.

INA’da 20.09.2033 itfa tarihli Türkiye Devleti ABD Doları Eurobond’un faiz getirisi olan yüzde 9,02’nin kullanılmasını makul buluyoruz.

Yüzde 5,5 olan alınan hisse senedi risk primini makul buluyoruz.

Yüzde 20,54 olarak tespit edilen halka arz iskontosunu makul buluyoruz.

Sonuç olarak hesaplanan şirket değeri üzerinden yüzde 20,54 halka arz iskontosu uygulanarak bulunan pay başına 24,50 TL halka arz fiyatının yukarıdaki tespitlerimiz çerçevesinde makul olduğu görüşündeyiz.

 

İlgili Haberler