Koza Altฤฑn, gerek daha รถnce yapฤฑlan vergi incelemeleri sonucunda, gerekse tutanaฤฤฑ alฤฑnan ve henรผz raporlarฤฑ ulaลmayan vergi incelemelerinde vergi kaรงakรงฤฑlฤฑฤฤฑ cezasฤฑnฤฑn sรถz konusu olmadฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Koza Altฤฑn’dan konu ile ilgili KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลu bilgiler verildi:”Bazฤฑ basฤฑn organlarฤฑnda, ลirketimiz ve 2 grup ลirketimizce vergi kaรงฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑna iliลkin vergi mรผfettiลlerince tespitlerin yapฤฑldฤฑฤฤฑ hakkฤฑnda gerรงeฤi yansฤฑtmayan haber ve yorumlara yer verilmiลtir.
ลirketimiz ve grup ลirketlerimiz nezdinde Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ mรผfettiลlerince denetimler yapฤฑlmaktadฤฑr.
ลirketimizle ilgili sonuรงlanan denetim รงalฤฑลmalarฤฑndan 2010-2011-2012 yฤฑllarฤฑna iliลkin vergi incelemesi sonucunda 200.000 TL civarฤฑnda bir vergi รถdemesi iรงin rapor yazฤฑlmฤฑล, 2009 yฤฑlฤฑ vergi incelemesi sonucunda ise yaklaลฤฑk 60.000 TL vergi tarhiyatฤฑ yapฤฑlmฤฑลtฤฑr.Bunun dฤฑลฤฑnda ลirketimize bildirilen hiรงbir denetim raporu bulunmamaktadฤฑr. Gerek daha รถnce yapฤฑlan vergi incelemeleri sonucunda, gerekse tutanaฤฤฑ alฤฑnan ve henรผz raporlarฤฑ elimize ulaลmayan vergi
incelemelerinde vergi kaรงakรงฤฑlฤฑฤฤฑ cezasฤฑ sรถzkonusu deฤildir.
Koza Altฤฑn ฤฐลletmeleri A.ล. her yฤฑl รผlkemizde en รงok Kurumlar Vergisi รถdeyen ilk 100 ลirket arasฤฑnda yer almaktadฤฑr. Son 5 yฤฑllฤฑk vergi rekortmenleri listesinde Ankara’da ilk 20’li sฤฑralarda yer alan ลirketimizi Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan her yฤฑl รถdรผllendirilmektedir.”







