Kripto milyarderi 500 milyon dolarlık Nvidia çipi satın aldı

Kripto milyarderi 500 milyon dolarlık Nvidia çipi satın aldı

Kripto milyarderi Jed McCaleb'in kar amacı gütmeyen kuruluşu, 500 milyon dolarlık Nvidia'nın geliştirdiği yapay zeka veri merkezi çipini satın aldı.

A+A-

Kripto para milyarderi Jed McCaleb tarafından finanse edilen kar amacı gütmeyen bir kuruluş, yaklaşık 500 milyon dolarlık Nvidia gelişmiş çip satın aldı ve yapay zeka projeleri için şirketlere bilgi işlem kapasitesi kiralamayı planlıyor.

Voltage Park CEO'su Eric Park Reuters'a verdiği bir röportajda, Voltage Park adlı yapay zeka bulut bilişim kuruluşunun 24.000 Nvidia H100 yongasına sahip olduğunu söyledi.

Operasyon, yapay zeka çiplerinin eksikliğini hafifletmeye yardımcı olmak için uzun ve kısa vadeli, düşük maliyetli yapay zeka bilişimi sunmayı planlıyor.

Park, "Makine öğrenimi için mevcut ekosistemin temelde bozuk olduğuna inanıyoruz" dedi. Voltage Park, Teksas, Virginia ve Washington'da Nvidia yapay zeka çiplerinden oluşan kümeler kurmayı planlıyor. Park, bazılarının çalıştığını ve 24.000 Nvidia çipini yaklaşık Şubat ayına kadar tamamen dağıtmayı planladığını söyledi.

Geçen yıl OpenAI'nin ChatGPT'sinin piyasaya sürülmesinden sonra, işletmeler yapay zeka hedeflerine güç verecek çipler için çabalarken Nvidia'nın gelişmiş yapay zeka silikonuna olan talep arttı.

Intel, Advanced Micro Devices ve bir dizi startup da yoğun talep gören rakip yapay zeka çipleri satıyor.

McCaleb, tanınmış üç kripto para şirketinin kurucusu olarak bir servet biriktirdi: Mt. Gox, Ripple ve Stellar. Ripple, XRP adı verilen bir kripto para birimi ile bir blok zinciri geliştirdi ve kurucular, zirvede yaklaşık 80 milyar dolar değerinde olan 20 milyar XRP aldı.

San Mateo, California merkezli Voltage Park, McCaleb'in kâr amacı gütmeyen Navigation Fund'ının tamamına sahip olduğu bir iştirak. Voltage'ın elde ettiği her türlü kâr Navigation'a gönderilecek. McCaleb ne kar amacı gütmeyen kuruluşu ne de Voltage'ı işletmiyor ya da yönetim kurulunda yer almıyor.

İlgili Haberler