Kripto para borsası müşteri bilgilerini Gelir İdaresi'ne bildirecek

Kripto para borsası müşteri bilgilerini Gelir İdaresi'ne bildirecek

Kripto para borsası Kraken, 42.000 kripto para kullanıcısının verilerini IRS ile paylaşacak

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Kraken, bir mahkeme kararına uygun olarak 42.000 kullanıcının verilerini ABD İç Gelir İdaresi (IRS) ile paylaşacağını açıkladı. Bilgiler Kasım ayı başında IRS'ye gönderilecek.

Kraken'in destek sayfasında yer alan bilgilere göre, şirket ABD'deki müşterileri hakkında "çok çeşitli kayıtlar ve veriler" üretme ve bunları IRS'ye iletme çağrısını Mayıs 2021'de ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'nden bir mahkeme emriyle aldı. Kraken, IRS'nin taleplerine itiraz ederek mahkemeyi bu durumdan etkilenen müşteri sayısını ve müşteri verilerinin miktarını "önemli ölçüde azaltmaya" ikna etti.

Mahkeme, Kraken'e 2016'dan 2020'ye kadar herhangi bir yılda 20.000 doları aşan müşteriler için profil ve işlem verilerini sunmasına karar verdi. Buna para yatırma ve çekme dışında hiçbir işlem yapmayanlar da dahil.

Kraken, etkilenen müşterilerin isimleri, doğum tarihleri, vergi kimlikleri, adresleri, iletişim bilgileri ve işlem geçmişi gibi verileri paylaşacak. Bilgileri IRS'ye gönderilecek yaklaşık 42.000 hesap olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan bu gelişme, kripto para piyasası için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. IRS'nin kripto para kullanıcılarının verilerine erişimi, vergi kaçakçılığını önlemek için önemli bir adım olarak değerlendirilirken, aynı zamanda kullanıcı gizliliği açısından da endişelere yol açıyor.

İlgili Haberler