Kripto para piyasası ekim ayına ralliyle başladı

Kripto para piyasası ekim ayına ralliyle başladı

Bitcoin, Ethereum ve altcoin'ler son altı haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı.

A+A-

Kripto para piyasası, ekim ayına güçlü bir başlangıç yaptı. Bitcoin ve Ethereum gibi lider kripto paralar son altı haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, kripto piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Yorak, Bitcoin'in Ekim ayına güçlü bir başlangıç yaptığını ve son altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, "Ekim ayları kripto paralar için genellikle olumlu gelişmelerin ve fiyat hareketlerinin yaşandığı bir dönem olarak öne çıkarken son dört yılda ekim ayında pozitif getirinin yaşandığı da dikkat çekici bir veri" dedi.

Yorak, Ethereum'un da güçlü bir yükseliş performansı sergilediğini ve Ethereum vadeli ETF başvurularının piyasayı desteklemeye devam ettiğini belirterek, "Ethereum öncülüğünde gerçekleşen yükselişin en önemli sebebi Invesco Galaxy, ProShares, BitWise ve VanEck gibi önemli fonların Ethereum vadeli ETF taleplerini SEC'e yöneltmesi ile Valkyrie'nin Ethereum vadeli ETF'ini 29 Eylül'de işleme açması oldu" dedi.

Origin Protocol (OGN) ve Tellor (TRB) gibi altcoin'lerin de güçlü yükselişler kaydettiğini belirten Yorak, "OGN için yükseliş hareketinin devam etmesi için 0.1583$ seviyesinin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Ardından 0.1803$ ve 0.2115$ seviyeleri direnç olarak çalışabilir" dedi.

İlgili Haberler