Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı bu haberde

Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı bu haberde

SEC ile Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler) piyasaya sürmeyi planlayan varlık yöneticileri arasındaki görüşmeler,ileri düzeye ulaştı

A+A-

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler) piyasaya sürmek isteyen varlık yöneticileri arasındaki görüşmeler, temel teknik ayrıntılara kadar ilerledi.

Görüşmeler, saklama düzenlemeleri, oluşturma ve itfa mekanizmaları ve yatırımcı risk açıklamalarını kapsıyor. Potansiyel bir Bitcoin ETF onayı, ilk günlerde 3 milyar dolara ulaşması beklenen taleple birlikte, düzenlenmiş borsa aracılığıyla yatırımcıların erişimini açabilir.

Aralarında Grayscale Investments, BlackRock (NYSE:BLK), Invesco ve ARK Investments'ın da bulunduğu on üç firmanın ETF başvuruları beklemede.

Yatırımcı koruma kaygıları nedeniyle Bitcoin ETF'leri konusunda tarihsel olarak temkinli olan SEC, Ağustos ayında Grayscale'in ETF başvurusunu reddetmesini yanlış bulan bir mahkeme kararının ardından önemli görüşmeleri başlattı.

SEC'in ilk sırada yer alan ARK'ın başvurusuna ilişkin nihai kararını 10 Ocak'a kadar vermesi gerekiyor ve görüşmelerin ilerlemiş niteliği yeni yılda olası bir onaya işaret ediyor.

Devam eden görüşmeler Bitcoin fiyatlarının son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı bir döneme denk geldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler