Kripto para yatırımı olanlarda büyük patlama

Kripto para yatırımı olanlarda büyük patlama

Gün geçtikçe Bictoin (BTC), Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin kullanıcı sayısı artıyor. Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre de bu artış hızlanmaya devam edecek.

A+A-

Crypto.com tarafından bir araştırmaya göre, kripto para birimlerinin kullanıcılarının sayısı geçtiğimiz ocak ayından bu yana neredeyse ikiye katlanarak 221 milyon kullanıcıya ulaştı.

Yapılan araştırmada, Ocak-Temmuz ayları arasında kripto para kullanıcılarının sayısının 100 milyon arttığı gözlemlendi. Bu, %80’lik bir artışa tekabül ediyor.  

Kripto para kullanıcılarının sayısını tahmin etmek için kullanılan yöntem zincir üzerindeki veriler ve diğer parametreleri birleştirdi. Araştırmada, hızla artan kripto para kullanıcı sayısının DeFi sektörünün 2020’de büyümeye başlamasıyla olduğu ifade edildi. PayPal, 2020’nin kasım ayında ABD’deki kullanıcılar için kripto ödeme ağı tanıttı, bu da kullanıcı sayısının artmasında etkili oldu. Ayrıca, Grayscale ve Microstrategy’nin kripto paraları kurumsal olarak benimsemesi kullanıcı veri tabanındaki büyümeyi etkiledi.

Kurumsal benimseme, 2021’de Tesla ve Mastercard tarafından devam etti ve El Salvador Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan ettiğini açıkladı.

Araştırmaya göre, kripto para birimlerinin kullanımındaki büyüme hızla artmaya devam edecek.