Kripto piyasasında şok! 2020'den bu yana en düşük seviyeye düştü

Kripto piyasasında şok! 2020'den bu yana en düşük seviyeye düştü

Kripto endüstrisi, 2023'ün üçüncü çeyreğinde toplam 2,1 milyar dolar topladı. Bu, 2020'nin dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük seviye.

A+A-

Kripto istihbarat firması Messari tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapor, kripto endüstrisi finansmanında devam eden bir düşüş eğilimi olduğunu gösterdi. Rapora göre, 2023'ün üçüncü çeyreğinde toplanan toplam miktar yaklaşık 2,1 milyar dolar ile 2020'nin dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük rakam..

Kripto endüstrisinde fon toplama, 2022'nin ilk çeyreğinde 15 milyar doların üzerinde bir bağış toplama zirvesinin ardından düşüş eğilimine girdi. Bu düşüş, ABD'deki düzenleyici belirsizlik ve kripto borsası FTX ve diğer platformların çöküşü gibi faktörlerden kaynaklanıyor.

Rapora göre, blok zinciri altyapısı, toplanan toplam tutarın %18'i ile genel olarak en fazla fon alan sektör oldu. Merkezi olmayan finans veya DeFi sektörü ise 67 anlaşma ile en fazla faaliyet gösteren sektör oldu.

Binance Labs, yaptığı 23 anlaşmayla 2023'ün üçüncü çeyreğinde en aktif kripto endüstrisi yatırımcısı oldu. Kripto sektörü yatırımlarının ana odağı DeFi, oyun ve sıfır bilgi ve gizlilik odaklı teknolojilere odaklanan projeler oldu.

Kripto ayı piyasasının sona ermediğine dair işaretler, kripto endüstrisi finansmanında devam eden düşüş eğilimini gösteriyor.

 

İlgili Haberler