SEC'ten kripto paraları olumlu etkileyecek adım

SEC'ten kripto paraları olumlu etkileyecek adım

SEC, Ripple Labs'in Menkul Kıymet Yasasını İhlal Ettiği İddiasına Yönelik Suçlamaları Geri Çekiyor

A+A-

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs'in menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı davada şirketin 2 yöneticisine yönelik suçlamalarını geri çekti.

SEC tarafından New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres'e gönderilen dilekçede, Ripple Labs Üst Yöneticisi (CEO) Brad Garlinghouse ve Ripple Labs Kurucu Ortağı Chris Larsen'in kripto para birimi XRP'nin satışına yardım ve yataklık ettiği iddialarının geri çekildiği bildirildi.

SEC, Aralık 2020'de XRP'nin arkasındaki şirket Ripple Labs ve yöneticilerine dava açmış, şirket ve iki yöneticisini 2012'de piyasaya sürülen XRP'yi satarak 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirmekle suçlamıştı.

Ripple, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için geliştirilen bir token olan XRP'nin menkul kıymet olmadığını savunmuştu.

SEC'in Geri Çekilmesi, Kripto Para Piyasalarını Olumlu Etkileyebilir

SEC'in geri çekilmesi, kripto para piyasalarını olumlu etkileyebilir. Ripple Labs'in menkul kıymetler yasasını ihlal etmediğinin kabul edilmesi, diğer kripto para birimlerinin de menkul kıymet olarak değerlendirilmemesini sağlayabilir.

Ripple Labs'ten Açıklama

Ripple Labs, SEC'in geri çekilmesini memnuniyetle karşıdığını açıkladı. Şirket, yaptığı açıklamada, "Bu karar, XRP'nin menkul kıymet olmadığına dair uzun süredir devam eden iddialarımızı doğruluyor" dedi.

SEC'ten Açıklama

SEC, geri çekilme kararını, "Ripple Labs ve yöneticilerinin davayı kazanması durumunda, mahkemenin gelecekteki menkul kıymet davalarına yönelik önemli etkileri olabileceğini" belirterek açıkladı.

İlgili Haberler