'Küresel çip sıkıntısı 2022'ye kadar çözülmeyecek'

'Küresel çip sıkıntısı 2022'ye kadar çözülmeyecek'

AMD CEO'su Lisa Su; Barron's ile gerçekleştirdiği röportajda, her geçen gün arzı artmaya devam eden çip endüstrisinin, 2022'ye kadar normale dönmeyeceğini açıkladı.

A+A-

Bilgisayar oyuncuları için röportajın göze çarpan kısmı, bu sıkışık tedarik zincirleriyle ilgili Lisa Su, son 12 ayda "talebin, agresif beklentilerimizi bile aştığını" belirtiyor. Tatil dönemininde etkisiyle kara borsaya düşen ekran kartlarına sahip olmanın oyuncuları nasıl etkilediğini biliyoruz. 2022'ye kadar çip krizinin sıkı bir şekilde geçeceğini hiç birimiz duymak istemesek te, AMD CEO'su şirketin "her çeyrekte daha fazla üretim kapasitesine sahip olduklarını" belirtiyor.

Almanya'daki kartların MSRP(tavsiye edilen satış fiyatı)'nin %304'ünden %153'üne düşmesiyle birlikte, grafik kartı fiyatlarının normal seviyelere dönmeye başladığını görmeye başladık.
Yine de çok pahalı lakin işlerin doğru yönde ilerlediğinin bir işareti. Ağustos'ta piyasaya sürülmesi beklenen 6600XT serisi grafik kartları ve Çin'de yaşanan yasakların ardından, uygun fiyatlı ekran kartlarını göreceğimiz tarihler pek te uzakta değil.


Etiketler : , ,