Küresel hisse senetleri 1 ayın dip seviyesinde

Küresel hisse senetleri 1 ayın dip seviyesinde

Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması, hisse senedi ve hisse senedi vadelilerinde düşüşe neden olurken 2 yıllık ABD tahvil getirisi Kasım 2007'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

A+A-

Asya'da hisse senedi piyasaları teknoloji hisseleri öncülüğünde yüzde 2'den fazla gerilerken küresel hisse senedi endeksi 1 ayın en düşük seviyesine indi.

Yatırımcıların artan volatilite nedeniyle güvenli limanlara yönelmesiyle Bloomberg Dolar Spot endeksi geçen ay gördüğü rekor seviyeye yaklaştı.

Tahvil piyasalarında satış görülürken ABD 2 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,47'ye yükseldi. Powell geçen hafta Jackson Hole Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada yüksek enflasyon nedeniyle kısıtlayıcı para politikasını bir süre daha sürdüreceklerini belirtti. Powell bu durumun hanehalkı ve işletmeler için 'acı verici' olabileceği uyarısında da bulundu.

Küresel ekonomide yüksek enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel büyümenin yavaşlayacağına dair endişerle kötümser hava hakim.

S&P 500 endeks vadelileri yüzde 0,8, Nasdaq vadelileri yüzde 1,2 düştü. Japonya'da Topix endeksi yüzde 1,6, Güney Kore'de Kospi yüzde 2 düştü. Çin'de Şanghay Borsası yüzde 0,3, Hong Kong'ta Hang Seng yüzde 0,8 geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,6 artarken euro, dolar karşısında yüzde 0,5 düşüşle 0,9920 civarında seyrediyor. Japon yeni ve offshore yuan dolar karşısında düşüşte.

Altın fiyatları da yüzde 0,8 gerilerken petrol arz riski nedeniyle yükseldi.

Bitcoin ise 20 bin doların altına çekildi.

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
İlgili Haberler