Küresel piyasalar bilanço bekleyişinde

Küresel piyasalar bilanço bekleyişinde

Altı büyük Wall Street bankasının dördü bugün bilanço açıklayacak, bankaların gelecek çeyreklere yönelik mesajları izlenecek.

A+A-

ABD’nin dev bankaları bugün öğleden sonra üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayacak.

JPMorgan, Citi, Wells Fargo ve Morgan Stanley bilançolarında karlılık gerçekleşmelerinden çok Fed’in faiz artışlarının bilançolara ve geleceğe dönük değerlendirmelere etkisi izlenecek.

Bank of America ve Goldman Sachs’in bilançoları ise gelecek hafta açıklanacak.

Altı büyük bankanın sorunlu kredilere karşı 4,56 milyar karşılık ayırması bekleniyor.

Banka telekonferanslarında ise yöneticilerin ABD ekonomisi ve Fed’in faiz artışlarının sektörlerindeki etkileri hakkındaki yorumları izlenecek. 

Bilançolarda ise yatırım bankaları gelirlerindeki yavaşlamanın boyutu izlenecek. Ayrıca net faiz geliri kaleminin bilançoların pozitif tarafı olması bekleniyor.

Altı büyük bankanın toplamda 58,4 milyar dolar net faiz geliri yazması bekleniyor.

Piyasalarda baş döndüren hareket

ABD Eylül enflasyonunun özellikle çekirdek tarafında beklentiyi aşması ilk anda Wall Street endekslerinde çöküş yaşanmasına yol açarken ardından gelen hızlı ralli benzeri nadir görülen bir dalgalanma yarattı.

ABD Eylül çekirdek TÜFE’nin yıllık yüzde 6,6 arttığının açıklanması sonrası S&P 500 önce yüzde 2,4’e kadar kayıp yaşadı. Ancak seans ilerledikçe gelen alımlarla birlikte endeks günü yüzde 2,6 yükselişle kapadı. 1990’a kadar giden Bloomberg verisine göre piyasalarda her iki yönde toplam yüzde 5’lik hareket daha önce yaşanmadı. 

Baş döndürücü hareketin sebebi konusunda ise konsensus yok. Bazı analistler hisselere karşı kısa pozisyon alan yatırımcıların kâr elde etmelerinin ardından pozisyonlarını kapamalarına işaret ederken kimi analistler ise bilanço mevsiminin pozitif açıldığına vurgu yaptı.

Ralli Asya’ya da taşındı. Japon Nikkei 225 ve Hong Kong Hang Seng yüzde 3’ün üzerinde toparlanma sergiledi. Hong Kong Hang Seng teknoloji endeksinde prim yüzde 5'e ulaştı.

G-10 para birimleri ise dolara karşı güçleniyor. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 kayıpla 1.339 seviyesinde.

İlgili Haberler