Lagarde: Kripto düzenlemesinde hızlı olmalıyız

Lagarde: Kripto düzenlemesinde hızlı olmalıyız

ECB Başkanı Christine Lagarde, Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasını önlemek için kripto düzenlemeleri için hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettikten sonra yaptırımlardan kaçmasını önleyen kripto para birimi düzenlemesini onaylamak için hızlı hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Lagarde, Rusya'nın yaptırımları etkisiz kılmak için kripto para kullanıp kullanamayacağı sorusuna, "Bir yasağı aşmaya çalışmanın her zaman cezai yolları vardır, bu yüzden MiCA'nın mümkün olduğunca çabuk geçmesi çok kritik bir önem taşıyor, böylece düzenleyici bir çerçevemiz var" yanıtını verdi.

Avrupa parlamentosu, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) olarak bilinen mevzuat üzerinde çalışıyor ve onaylanan milletvekillerinin önümüzdeki aylarda üye devletlerle ortak bir pozisyon üzerinde anlaşmaya devam etmesi gerekiyor.

Almanya, İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere altı üye devletten oluşan bir grup, yeni AB kara para aklamayla mücadele otoritesinin gözetimi altında kripto para birimlerini de dahil etmek istiyor.

2 trilyon dolarlık kripto para piyasası, şirketler ve yatırımcılar getiri elde etmeye çalıştıkça patladı, ancak aynı zamanda yaygın anonimlik suçluları ve haydut ülkeleri cezbettiği için kolluk kuvvetleri için yeni bir cephe açtı.

İlgili Haberler