Lavrov 8 Haziran'da Türkiye'ye geliyor

Lavrov 8 Haziran'da Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuna ilişkin, "Herkes Türkiye'nin endişelerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Terör örgütleri o ülkelerde açıkça faaliyet gösteriyor, teröre desteği kesmelerini istiyoruz. Bu iki ülke güvenlik endişesiyle NATO'ya üye olmak istiyor, bunu anlıyoruz. Ancak müttefik üye olan Türkiye'nin endişeleri görmezden gelinemez. Terör bölgelerine uzak olduğumuz için kanunlarımız ona göre düzenlenmiş diyorlar, o zaman ona göre kanunlarını düzenleyecekler. Türkiye'nin pozisyonu değişmez her şeyi yazılı istiyoruz. NATO'nun tam bir dayanışma içinde olmasını istiyoruz, sonuç odaklı bir sürecin olması gerekiyor."

Almanya ve Fransa büyükelçileri Bakanlığa çağrıldı

Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilerinin PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlığa çağrıldığını belirterek "Terör örgütlerinin faaliyetlerine baktığımız zaman her iki ülkenin de bize yönelik tutumları ortada. İki ülke politikaları arasında farklılıklar var, ancak burada şartlar belli. İki ülkenin üyelik sürecinin birlikte yürütülmesini iki ülke de istiyor. Yunanistan, Makedonya'dan NATO'ya ve AB'ye üye olması için isminin değiştirmesi şartını getirdi." dedi.

Rusya-Ukrayna hattında tekrar müzakereye dönme atmosferinde tarafları tekrar bir araya getirme hatta liderler düzeyinde bir araya getirme konusu olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

İlgili Haberler