LC Waikiki, Rusya'da 25 mağaza açmayı planlıyor

LC Waikiki, Rusya'da 25 mağaza açmayı planlıyor

LC Waikiki, Rusya'dan çıkan markaların yerine 25 mağaza açmayı planlıyor.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası yaptırım kapsamında ülkeden ayrılan yabancı markaların yerini Türk markaları almaya devam ediyor. İpekyol ve FLO gibi markaların ardından şimdi de Türkiye'nin en büyük hazır giyim markası LC Waikiki harekete geçti. Rusya'da hali hazırda 40 civarında mağazası bulunan marka, bu yıl ülkeden çıkan markaların yerine 25 adet yeni mağaza daha açarak ülkedeki mağaza sayısını 60'ın üstüne çıkaracak.
ekonomim.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; geçtiğimiz haftalarda Rus basınında yer alan haberlerde Network, Beymen ve Mudo'nun da ülkede mağaza açacağı bilgileri yer almıştı. Konuyla ilgili konuşan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 2011'de ilk mağazalarını açtıkları Rusya pazarında hali hazırda 40 civarında mağazaya ulaştıklarını söyledi.

Çıkan yabancı markaların aynı zamanda önemli fırsatlar da oluşturduğunu belirten Küçük, "H&M, Marks & Spencer gibi markalar çıktı. Biz de bunların yanı sıra çıkan diğer markaların yerine mağaza açmaya karar verdik. Bu yılın tamamında 20-25 mağaza açmayı planlıyoruz. Bu şekilde ülkedeki mağaza sayımızı 60'ın üstüne çıkaracağız" dedi. Şu anda 55 ülkede faaliyet gösteren LC Waikiki, bunların 25'inde lider konumda bulunuyor. Satışlarının yüzde 50'sini yurt dışında gerçekleştiren şirketin yıllık ihracatı 1 milyar doları geçiyor. LC Waikiki'nin yıllık cirosu da 65 milyar TL düzeyinde seyrediyor.


İlgili Haberler