Londra Borsası, Paris Borsası'nı geçebilecek mi?

Londra Borsası, Paris Borsası'nı geçebilecek mi?

İngiltere borsası, Fransız hisselerindeki rallinin yavaşlaması ve Brexit çıkmazının hafiflemesi ile yükselişe geçiyor.

A+A-

Londra borsası, bulunduğu Brexit belirsizliği nedeniyle uzun süredir zorlu bir dönem geçiriyordu. Ancak son dönemde Fransa borsasındaki rallinin duraklamasıyla birlikte Londra, Avrupa'nın en büyük borsası unvanını geri alma potansiyeline sahip görünüyor.

Bloomberg tarafından derlenen bir endekse göre, İngiliz borsasının dolar bazlı piyasa değeri şu anda 2,90 trilyon dolar iken Fransa'nınki 2,93 trilyon dolar. Aradaki fark, Çin'deki ekonomik durgunluğun etkisiyle giderek azalıyor.

Bunun yanında Londra borsasında Brexit belirsizliği nedeniyle uzun süredir düşüş yaşanırken, bu yılın başından itibaren yatırımcı yükseliş sinyalleri görülmeye başlandı.

Barclays stratejisti Emmanuel Cau, İngiltere'nin enerji riski ve gevşeyen enflasyon gibi nedenlerle yatırımcılara cazip olduğunu düşünüyor. Ayrıca, İngiltere hisse senetlerinin son üç ayda petrol fiyatlarındaki yükselişten de faydalandığı belirtiliyor. İkinci önemli faktör ise enflasyonun düşmesiyle birlikte İngiltere Merkez Bankası'nın sıkı para politikası döngüsünü sonlandırması ve poundun değer kaybetmesi. Bunlar, ihracatçılar için önemli avantajlar sunmasının yanı sıra İngiltere hisse senetlerinin değer kazanmasına da katkı sağlayabilir.

Yıllar süren düşüşler Londra'da işlem gören hisseleri benzerlerine kıyasla son derece ucuz hale getirdi. İleri fiyat-kazanç oranına göre, FTSE 100 şu anda MSCI Dünya Endeksi'ne göre %35 iskonto ile işlem görüyor.

Morningstar'ın baş yatırım yetkilisi Dan Kemp, "Bir süredir Birleşik Krallık'ta gerçek bir iskonto var ve bu iskontonun fiyatlara yansıdığını görüyoruz," dedi. "Bu adil değer perspektifinden bakıldığında, Birleşik Krallık kesinlikle diğerlerine göre daha cazip bir piyasa."

İlgili Haberler