Maliye bakanları Paradise Papers için toplanıyor

Maliye bakanları Paradise Papers için toplanıyor

Avrupa maliye bakanları bugün Brüksel’de Paradise Papers skandalını masaya yatıracak. 

A+A-

Avrupa maliye bakanları bugün Brüksel’de Paradise Papers skandalını masaya yatıracak. 

Euronews'un haberine göre, kamuoyuna sızan yeni belgeler dünyanın en güçlü isimlerinin vergi cennetlerindeki yatırımlarıyla ilgili gizli bilgileri ortaya çıkardı. Avrupa Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici “Buna benzer skandallar halkı şoke ediyor.

Bazı şirketlerin ve zengin insanların vergi ödememek iiçin birçok şey ya da her şeyi yapmaya hazır olduğu görülüyor. Diğer vatandaşlar gibi onlar da bu vergileri ödemek durumunda. Bu durum üye ülkelerde bazı şeylerin farkına varmamızı sağlıyor. Vergi kaçakçılığı ile mücadele konusunda ilerleme kaydetmemiz gerektiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu. 

Hafta başında sızan ve Paradise Papers olarak adlandırılan belgelerde İngiltere Kraliçesi'nden Başbakan Binali Yıldırım'ın iki çocuğuna kadar çok sayıda tanınmış ismin vergi kaçırmak için çeşitli yollara başvurduğu ortaya çıkmıştı

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.