Manchester United yatırımcısına şok!

Manchester United yatırımcısına şok!

Manchester United’ın ana hissedarı Glazer ailesi beklediği değeri bulamayınca hisselerini satmaktan vazgeçti. Bu haberler birlikte takımın hisseleri çakıldı.

A+A-

Manchester United'ın (NYSE: MANU), hakim hissedarları gelen teklifleri beğenmedi ve satış işlemlerini durdurdu. Bu haberle birlikte yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı ve ünlü İngiliz futbol kulübünün hisse fiyatı yüzde 20 düştü

Peki ne olacak?

Çok az spor markası Manchester United gibi küresel çapta yankı uyandırır, ancak bu popülariteye kesin bir değer biçmek de çok zor. Geçtiğimiz kasım ayında, takımın arkasındaki New York Borsası'na kayıtlı şirketi kontrol eden Glazer ailesi, Manchester United için seçenekleri araştırmak üzere yatırım bankacılarıyla anlaştı. Bu süreçte sadece iki yerden teklif geldi. Ancak Glazer'ların teklif edilen miktarlardan memnun olmadığını gösteriyor. Daily Mail'in haberine göre Manchester United, teklif sahiplerinin kulübün 10 milyar sterlinlik (12,58 milyar dolar) satış fiyatını karşılayamamasının ardından piyasadan çekildi.

Manchester United'ın hisse fiyatları geçtiğimiz sonbaharda ilk satış haberleri üzerine yüzde 60'ın üzerinde bir artış gösterdi ve satış konuşulmadan önce işlem gördüğü seviyenin oldukça üzerinde seyretmeye devam ediyordu.

İddialara göre Glazer ailesi daha istikrarlı bir ekonomik ortamın başka teklif sahiplerini çekeceğini umarak önümüzdeki yıllarda kulübü satmayı tekrar deneyebilir.

İngiltere Premier Ligi de küresel televizyon gelirlerini artırma yolunda adımlar atmaya devam ediyor ve Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek 2026 Dünya Kupası İngiliz futboluna yeni ilgi ve dolarlar çekebilir.

Ancak şu an ile o zaman arasında pek çok şey ters gidebilir ve bu da nihai bir satın alma umuduyla bekleyen yatırımcılar için risk yaratabilir. Yaklaşık bir yıldır anlaşmanın açıklanmasını bekleyen Manchester United yatırımcıları umutlarını kaybediyor gibi görünüyor

İlgili Haberler