Marbaş Menkul: Dolar/TL’deki kanalı takip ediyoruz

Marbaş Menkul: Dolar/TL’deki kanalı takip ediyoruz

Dolar/TL piyasalardaki genel iyimserlikle içinde bulunduğu 2,16-2,25 kanalının alt tarafına doğru hareket ediyor. Bugün 15:30’da ABD’den gelecek istihdam verileriyle kurda da sert hareketler görebiliriz

A+A-

Dolar/TL piyasalardaki genel iyimserlikle içinde bulunduğu 2,16-2,25 kanalının alt tarafına doğru hareket ediyor. Bugün 15:30’da ABD’den gelecek istihdam verileriyle kurda da sert hareketler görebiliriz. Ancak genel beklentimiz bu kanalın altındaki hareket potansiyelinin sınırlı olacağı yönünde. Bu nedenle gün içinde bu seviyelere doğru olacak geri çekilmelerin alım fırsatı olacağını düşünüyoruz. Henüz ne u kanalı aşağı kırdıracak bir olumsuzlukla ne de kanaldan yukarı yönlü bir çıkışa neden olacak bir panikle karşı karşıyayız. Bu nedenle kanal dışına olacak kısa süreli sarkmaları da göz önünde bulunduracak şekilde bir strateji çizilerek bu kanaldan faydalanılmaya çalışılabilir. Bugün tarı dışı istihdamda veri sonrası normal beklenti olan 150 bin üstünün kurda sert yukarı, 150 bin altındaki verinin de çok büyük bir sapma olmaz ise hafif aşağı yönlü etkisi izlenebilir.


(07.03.2014)
Üzeyir DOĞAN
 

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
 

►METNİN ORJİNALİ 

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.