Marmaray'da internet dönemi başlıyor

Marmaray'da internet dönemi başlıyor

Yarından itibaren Marmaray'da internet hizmeti sunulacak. İlerleyen günlerde İstanbul'daki metrolarda da internet erişimi açılacak.

A+A-

İstanbul-Kocaeli arasında hizmet veren Marmaray’da internet dönemi başlıyor. Yarından itibaren Marmaray’da internet hizmeti verilmeye başlanacak. İlerleyen günlerde diğer metrolarda da internet hizmeti sunulabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Meclis Üyesi Serdar Duran, 15 Ekim Cumagünü itibarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Marmaray'da internet hizmeti vermeye başlayacağını belirterek, “Cuma günü itibarıyla Ulaştırma Bakanlığımız, Marmaray'da internet hizmeti vermeye başlıyor. Bundan sonra U harfi göreceğiniz her metro hattında internet erişiminden faydalanabileceksiniz. Metrolarımızda güvenli internet için İBB yönetiminin alması gereken tedbirler var. Bu konuda bizler iktidar partisi olarak gereken her türlü desteği vereceğimizi buradan ilan ediyoruz'' şeklinde konuştu. 

Yaklaşık 4 ay önce İBB Meclis Komisyonu’nda alınan karar ile İstanbul’daki tüm metrolarda internet erişiminin açılmasına karar verilmişti. Mobil veri ve sınırsız İBB Wi-Fi hizmeti sunulacağı belirtilmişti. CHP Meclis üyesi Mesut Kösedağı, İBB’nin Valilik ve İçişleri Bakanlığı’ndan talep ettiği gerekli izinlerin henüz alınmadığını ve metrolar arasında ayrım yapılmamasını gerektiğini ifade ederek, ”Metroda internet olacaksa U ya da M harfi fark etmeden herkes kullanabilmeli. O izin İçişleri Bakanlığından mı geldi? Bir bilgisi varsa bizimle de paylaşılırsa biz de en kısa zamanda çalışmalarımızı başlatalım." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, yanıt olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bazı güvenlik protokolleri belirlediğini aktararak, bu protokollerin tamamlanmasının ardından diğer metrolarda da internet erişiminin olacağını kaydetti.

2017'de internet erişimi durduruldu

2017’de Londra’daki metro saldırısının ardından İstanbul’daki metrolarda yer altında internet erişimi durdurulmuştu. Kullanıcılar kendi mobil internetlerinden dahi internete bağlanamıyor. Bu durum günümüz teknolojisinde büyük bir zaman kaybına ve iletişim problemine yol açıyor. Belirlenen protokollere göre düzenlemelerin yapılmasının ardından tüm metrolarda internet kullanılabilecek.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler