ฤฐstanbul Ekonomi Araลtฤฑrma tarafฤฑndan aylฤฑk olarak gerรงekleลtirilen Tรผrkiye Monitรถrรผ Raporuโnun kasฤฑm sonuรงlarฤฑna gรถre, TBMMโye 3 parti giriyor. Sonuรงlara gรถre AKP, CHP ve ฤฐyi Parti seรงim barajฤฑnฤฑ aลarken, MHP ise Meclis dฤฑลฤฑnda kalฤฑyor.
Cumhuriyetโte yer alan habere gรถre, ฤฐstanbul Ekonomi Araลtฤฑrma tarafฤฑndan her ay yapฤฑlan ve Tรผrkiye รงapฤฑnda 12 ilde 1537 kiลi ile gรถrรผลรผlerek gerรงekleลtirilen ‘Tรผrkiye Monitรถrรผ Kasฤฑm 2017 seรงim anketi’ sonuรงlarฤฑna gรถre, eฤer bu pazar seรงim olsaydฤฑ, AKP, CHP ve ฤฐYฤฐ Parti barajฤฑ aลarak parlamentoya girebilecekti.
Tรผrkiye gรผndemini meลgul eden iรง siyaset, ekonomi ve dฤฑล politika gibi konulara yer verilen anketin sonuรงlarฤฑna gรถre, kararsฤฑz seรงmen sayฤฑsฤฑndaki artฤฑล hem AKP, hem CHP hem de MHP’yi olumsuz etkiliyor:
ฤฐYฤฐ Parti’nin durumuna iliลkin ise “Kurulduฤu gรผnden itibaren ฤฐstanbul Ekonomi Araลtฤฑrma tarafฤฑndan yapฤฑlan iki araลtฤฑrmada da ฤฐYฤฐ Parti’nin barajฤฑ aลtฤฑฤฤฑ gรถrรผlmektedir. ฤฐYฤฐ parti dฤฑลฤฑndaki partilerde รถnemli oy kayฤฑplarฤฑ gรถzlemlenmektedirโ ifadelerine yer veriliyor.







